Alkim Kimya, kârını yüzde 52 artırdı

Dünyanın en büyük sodyum sülfat üreticilerin biri olan Alkim Kimya, kârını yüzde 52.5 artırarak 26 milyon liraya çıkardı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Alkim Alkali Kimya’nın 2016 yılı ikinci dönem konsolide cirosu 149 milyon 882 bin TL, dönem kârı ise 25 milyon 938 bin TL olarak gerçekleşti.

Şirketin ilk yarı finansal sonuçlarını değerlendiren Yönetim Kurulu Başkanı Reha Kora “Şirketimiz geçen yılın aynı dönemine göre karını yüzde 52,5 artırdı. Bu kârlılıktaki artışın ana nedenleri; sodyum sülfat üretimini sürdürdüğümüz her üç tesisimizde de teknolojik yeniliklerle verimliliği artırmamız, kendi nakliye filomuz sayesinde taşıma giderlerinde tasarruf sağlamamız, satış ve pazarlama politikamızda da en büyüğünden en küçüğüne kadar müşteri memnuniyetine odaklı çalışmamız.”

Kapasite artışı yolda

2015 yılı ekim ayında fiilen başladıkları kapasite artış yatırımını planladıkları şekilde, yılın üçüncü çeyreğinde devreye almayı hedeflediklerini belirten Kora, “Bu yatırımınızın sonucu önemli kapasite artışının getireceği olumlu sonuçların gerek operasyonel gerek finansal faaliyetlerimize yansıdığını 2017’den itibaren hep beraber göreceğiz. Alkim olarak global rekabetin getirdiği ağır koşullara rağmen hem ciromuzu hem de karlılığımızı arttırabilmemiz başarımızın somut göstergesi olmaktadır” ifadelerine yer verdi.