Alman öğrencilere Sağlam Metal'den sektör eğitimi

Almanya'nın Berufskolleg Niederberg teknik okulu öğrencileri tarafından 2013 yılında geçekleşen Sağlam Metal Çayırova üretim tesisleri ziyaretinin ikincisi 6 Mayıs 2014'te gerçekleşti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dilek SEVAL

İSTANBUL - Kilit ve pencere sanayinin yaygın olduğu Düsseldorf'un Velbert bölgesinden gelen öğrencilere Sağlam Metal yetkilileri tarafından eğitim verildi. Teknik ve ticari bölümlerden oluşan Berufskolleg Niederberg teknik okulunun ticari bölümünden gelen 26 öğrenci ve üç öğretmenin katıldığı eğitimde Türkiye sanayisinin geldiği seviye ve Türkiye'nin lokomotif sektörleri hakkında da bilgiler verildi. Ortalama yaş grubu 20 olan okuldan mezun olan öğrencilerin kalifiyeli bir şekilde büyük şirketlerin departman müdürleri olarak görev yapabileceklerini söyleyen Berufskolleg Niederberg Müdür Yardımcısı Gökhan Yılmaz, "Bu mesleki eğitimin amacı üniversiteye daha iyi hazırlanmak veya üniversiteye gitmeden pratik hayata kalifiye bir şekilde başlayabilmektir. Öğrencilerimiz haftada üç gün çalıştıkları şirkette, iki gün de okulda eğitimlerine devam ederek üç yılda eğitimlerini tamamlıyorlar" şeklinde konuştu. Almanya'daki ve Türkiye'deki okullarda uluslararası ilişkilere çok büyük önem verildiğini kaydeden Yılmaz, yurtdışındaki kültürel değerleri daha iyi öğrenebilmek ve Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girme sürecinde iki ülkenin birbirini daha iyi anlayabilmesi adına gerek Almanya gerekse Türkiye tarafından bu tür projelerin çok güçlü bir şekilde desteklendiğini açıkladı. Şirketlerin de bu tür projeleri çok iyi takip ettiğine değinen Yılmaz, bu eğitimi tamamlayan öğrencilerden ileride kalifiye eleman olarak faydalanmayı planladıklarını aktardı.

Üretim tesislerinin gezilmesinin ardından Alman öğrencilere Sağlam Metal yetkilileri tarafından Türkiye ve dünyada demir-çelik endüstrisindeki gelişmeler, Türkiye sanayisinin geldiği seviye ve Türkiye'nin lokomotif sektörleri hakkında bilgiler verildi. Ayrıca Türkiye'deki vergilendirmeden sosyal sistemlere, genel trafik kurallarından işçi sağlığı ve güvenliliğine kadar birçok konudan bahsedilen eğitimde Sağlam Metal Genel Müdürü Hakan Koçak da hem Almanya'daki hem de Türkiye'deki iş tecrübelerini öğrencilerle paylaştı. Bu genç neslin Almanya'da öğrenimlerini tamamladıklarında birçok firmada üst düzey yöneticiliğe kadar yükselebilecekleri, Türkiye'nin ve sektörün tanıtımının iyi yapılması gerektiğinin farkında olduklarını söyleyen Koçak, "Önümüzdeki yıllarda yurtiçi ve yurtdışından gelecek bu gibi genç nesilleri bilgilendirmeyi hedeflemekteyiz" şeklinde konuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir