AnadoluJet'in Ankara-Çanakkale seferleri başladı

AnadoluJet, haftada 4 gün Ankara-Çanakkale karşılıklı sefer gerçekleştirecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ÇANAKKALE - AnadoluJet'in Ankara-Çanakkale seferleri başladı.

AnadoluJet'in haftada 4 gün gerçekleştireceği Ankara-Çanakkale karşılıklı seferlerinin başlaması dolayısıyla, ilk uçakla Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Gerçek ile Erzurum'daki ilköğretim okullarında eğitim gören 25 öğrencinin de bulunduğu 148 kişi, Çanakkale'ye geldi.

Uçağın havaalanına inmesinin ardından itfaiye tarafından su gösterisi yapıldı.

Karanfillerle karşılanan yolcuların merdivenden inmesinden sonra Vali Ahmet Çınar, AK Parti Çanakkale Milletvekili ve AK Parti Belediye Başkan adayı Mehmet Daniş, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner ile THY Yönetim Kurulu Üyesi Gerçek kurdele kesti.

Vali Çınar, seferlerin hayırlı olmasını dileyerek, şöyle konuştu:

"Uzun süredir beklediğimiz seferdi. Havaalanının temmuz ayında bitirilmesi öngörülüyordu. Şükür, erkenden açıldı. İlk seferi gece uçuşuyla Sayın Başbakanımız yapmıştı. Bugün de sivil anlamda ilk sefer yapıldı. Bütün şehir buradayız. Gelenler arasında şehit torunları ve öğrencilerimiz de var. Seferlerin daha yoğunlaşması, başka illerden, İstanbul'dan da seferlerin düzenlenmesi yönünde çabalarımız olacak. Son derece mutluyuz. Allah devletimize zeval vermesin."  

Mehmet Daniş ise havaalanının pistinin uzaması ve genişlemesiyle seferlerin başlamış olduğunu ifade ederek, "AnadoluJet ilk tarifeli uçuşunu yaptı. Temennimiz ve girişimlerimiz İstanbul'a da seferlerin başlaması yönünde. Uçuş yapacak firma sayısının artması için çaba gösteriyoruz. 2 firma olursa rekabet ve kalitenin artacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

Erzurum'dan gelen öğrencilerden Kader Yücel, Zübeyde Demir ve Gamze Karagöz ise ilk kez uçağa bindiklerini belirterek, Çanakkale'nin tarihi yerleri ile Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'nı ziyaret edeceklerini kaydetti.

Seferler pazartesi, çarşamba, cuma ve pazar olmak üzere haftanın 4 günü Ankara'dan 08.45, Çanakkale'den ise 10.30'da düzenlenecek.

AnadoluJet, direkt seferlerinin yanı sıra Çanakkale'den, Adana, Antalya, Diyarbakır, Erzurum, Hatay, İzmir, Malatya, Mardin'e de kısa bekleme süresine sahip Ankara aktarmalı uçuşlar gerçekleştirecek.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir