Apple'ın kılıfçısı Sena, Targus'a satıldı

Targus, Türk şirketi Sena'yı 75 milyon dolara satın aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
 
İSTANBUL - Mobil aksesuar alanında üretim ve satış yapan Targus firması, yaklaşık 75 milyon dolar ödeyerek Kaliforniya'da kurulan ve deri kılıf üreticisi Türk şirketi Sena'yı satın aldı. Sena Cases, bizzat Apple'ın 2011'de vefat eden kurucusu Steve Jobs tarafından yapılan anlaşma ile Apple'ın dünyadaki resmi deri kılıf üreticisi olarak hizmet veriyor.
 
Satın alma hakkında bilgilendirme ve Targus'un gelecek planları hakkında değerlendirme toplantısında konuşan Targus Ülke Müdürü Oktay Giray, Targus'un bu satın almayla birlikte bugüne kadar yer almadığı akıllı telefon kılıfı pazarına da güçlü bir giriş yaptığını söyledi.
 
Giray, Targus'un satılan her cihazla birlikte bir Targus ürünün satılması misyonuna sahip olduğunu ve dünya genelinde yaklaşık 1 milyar dolarlık satış hacmine sahip olduğunu anlattı. Giray, Targus'un, bu satın almayla premium ürün pazarında önemli bir mesafe kat edeceğini dile getirdi.
 
Gelişen akıllı telefon pazarına paralel olarak kaliteli ürünlerin artık Türkiye'de de bulunacağını belirten Giray, "Sena Cases, özellikle Apple kullanıcıları arasında tercih sebebidir. Türkler'in kurduğu bu önemli şirketin başarısı bir Türk olarak bizi gururlandırıyor. Sena'nın yüzde 100 bir Türk şirketi olması sebebiyle bu tanıtım ilk Türkiye'de yapılıyor. Targus akıllı telefon aksesuarları ve Sena markalı ürünlerinin uluslararası tanıtımı 25-28 Şubat tarihleri arasında Dünya Mobil Kongresi'nde yapılacak" dedi.
 
Giray, son olarak elektronik aksesuar pazarının Türkiye'de 1 milyar doları bulduğunu, Uzak Doğu'da bulunan deri kılıf üretimlerinin orta vadede Türkiye'ye kaydırılabileceğini sözlerine ekledi.
 
Targus EMEA Bölgesi sorumlusu Kasper Kristiansen, Sena Cases markası ile yollarına devam edeceklerini belirterek, "Bu satın almayla bugüne kadar olmadığımız bir kategoride olacağız ve bu alanı dolduracağız. İngiltere, Fransa ve Almanya gibi ülkelerde satılan her iki çanta ve aksesuardan biri Targus markalıdır. Avrupa pazarındaki liderliğimizi dünya pazarına taşımanın vakti geldi" dedi.
 
Kasper Kristiansen, Sena Cases'in özellikle ABD pazarında ve akıllı telefon aksesuarı grubunda bir dünya markası olduğunu ifade ederek, "Bu markayı satın alarak, global liderliğimizi perçinlemenin yanı sıra akıllı telefonlara yönelik çözümler üretecek olmanın gururunu da yaşıyoruz" diye konuştu.
 
Türkiye'nin dünyada en fazla tanınan teknoloji markalarından biri olan Sena Cases, 1999 yılında Remzi ve Fevzi Öten tarafından kurulmuştu. Öten Kardeşler, yapılan anlaşma gereği şirket yönetiminde kalmaya devam edecek.