Ariston 'önce çevre' dedi, öğrencilerle geri dönüşümü kutladı

Ariston Thermo sponsorluğunda Adnan Kahveci Ortaokulu tarafından İstanbul Maltepe’deki okulları kapsayan geri dönüşüm konulu resim yarışması düzenlendi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ariston Thermo çevre konusunda sosyal sorumluluk projeleri geliştirmeye ve var olan projelere destek vermeye devam ediyor. Bu çerçevede Ariston Thermo sponsorluğunda Adnan Kahveci Ortaokulu tarafından İstanbul Maltepe’deki okulları kapsayan geri dönüşüm konulu resim yarışması düzenlendi. 

Yarışmanın ödülleri 15 Mayıs 2015 tarihinde “Geri Dönüşüm Projesi” şenliğiyle kutlandı.

Yarışmanın seçici kurulunda Adnan Kahveci Ortaokulu’ndan  Görsel Sanatlar  Öğretmeni Engin Ceyhan, Görsel Sanatlar Öğretmeni Ece Aktuna, Teknoloji Tasarım Öğretmeni Müeyyet Heran Paker ve Teknoloji Tasarım Öğretmeni Sibel Akandere Çınar yer aldı. Öğrenciler bu proje ile hayal güçlerini kağıda dökerken çevre ve geri dönüşüm konusuna farkındalık kazandılar. Ariston Thermo tarafından geri dönüşümün işleyişini ve önemini anlatmak amacıyla okullara ayrıca Krom Kabin Güneş Paneliyle Çalışan Kalem Veren Geri Dönüşüm Kutusu gönderildi. 

5,6,7 ve 8. sınıf öğrencisi yüzlerce öğrencinin katıldığı 'Geri Dönüşüm Projesi Şenliği'nde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından ödül töreni ve kokteyl gerçekleştirildi.  Davetliler daha sonra çocukların eserlerinin sergilendiği alanda ödül alan ve yarışmaya katılan resimleri inceleme fırsatı buldu. 

İstanbul Maltepe İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Muzaffer Doğan ve Hamit İyigün’ün katılımıyla düzenlenen ödül töreninde birinci olan Adnan Kahveci Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Yusuf Eren Rumeli bilgisayar, ikinci olan Prof. Abdullah Türkoğlu Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Ayberk Ekmek Ipad ve üçüncü olan Nezahat Aslan Ekşioğlu Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Beyzanur Pembegül ise fotoğraf makinesi kazandı. 

Etkinlikle ilgili konuşan Ariston Thermo Pazarlama Müdürü Işıl Aksoy ise, "Ariston Thermo olarak sürdürülebilir büyüme için tüm uzun vadeli hedeflerimizi enerji tasarruflu ürünlere odakladık. 2020 yılında ürünlerimizin yüzde 80’inin yüksek verimli ürünlerden ve yenilenebilir enerji teknolojilerinden sağlanmasını hedefliyoruz. Ariston Thermo olarak önceliğimiz çevreyi korumak, enerji tasarrufu ve geri dönüşüm konusunda toplumda bilinç düzeyini artırmak. Bu hedefler çerçevesinde enerji verimliliği ve çevre konusunda sosyal sorumluluk projeleri geliştirmeye ve var olan projelere destek vermeye devam edeceğiz" dedi.

Yarışmada dereceye giren ilk üç çalışma:

1. Adnan Kahveci Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Yusuf Eren Rumeli 

1.-adnan-kahveci-ortaokulu-5-e-yusuf-eren-rumeli.jpg


2. Prof. Abdullah Türkoğlu Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Ayberk Ekmek

2.-prof.-abdullah-turkoglu-ortaokulu-8-a-ayberk-ekmek.jpg

3. Nezahat Aslan Ekşioğlu Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Beyzanur Pembegül 

3.-nezahat-aslan-eksioglu-ortaokulu-6-e-beyzanur-pembegul.jpg