ASELSAN'dan 54 milyon euroluk sözleşme

SSM ile ASELSAN arasında imzalanan 54 milyon euroluk sözleşme imzalandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) ile ASELSAN arasında, milli ALTAY tankı için Aktif Koruma Sistemi (AKKOR) geliştirilmesi amacıyla 54 milyon euroluk sözleşme imzalandı, Tanka yaklaşan anti tank roketleri ve füzeleri tespit ederek havada imha edecek AKKOR, 360 derecelik tam koruma kalkanı oluşturacak 

Sözleşme, SSM Müsteşarı İsmail Demir ve ASELSAN Genel Müdürü Faik Eken tarafından müsteşarlıkta düzenlenen törenle imzalandı. 

İsmail Demir, burada yaptığı konuşmada, sözleşmenin zamanında ve tam performansla gerçekleştirilmesini beklediklerini, sürecin takipçisi olacaklarını söyledi. Demir, "Bir dizi yan ürünü sağlayacak teknolojilerin de edinileceği kanaatindeyim. Çünkü radar tespit, pozisyon kontrol, ateş etme gibi bir dizi algoritma olacak. Başka sistemlerde de kullanabileceğimiz çeşitli yetkinliklerin de bu sayede gelişeceğini düşünüyorum" diye konuştu.  

Bu tür projeler riskleri olmasına rağmen oluşacak teknoloji kazanımlarında olabilecek bütün kaynaklarının kullanılması gerektiğini vurgulayan Demir, "ASELSAN'ın kendi kaynakları olsun, diğer Ar-Ge kaynakları olsun mutlaka kullanılacaktır. Kara Kuvvetlerimizin bütün test imkanlarıyla desteklerini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.