Aspilsan, enerji depolama sistemi geliştirdi

Aspilsan Enerji Genel Müdür’ü Özsoy, EDS’nin özellikle acil enerji ihtiyacı olan yerlerde kullanılabilecek, hem iç mekânlarda, hem de mobil olarak taşınabilecek şekilde tasarlandığını belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

HANDAN GÜL

KAYSERİ - Aspilsan, enerji kesintisinin ciddi sorun olduğu kritik yerler için jeneratörlere ve kesintisiz güç kaynaklarına göre daha kullanışlı olan Enerji Depolama Sistemi (EDS) geliştirdi.

Aspilsan Enerji Genel Müdür’ü Ferhat Özsoy, EDS’nin özellikle acil enerji ihtiyacı olan yerlerde, hastanelerde, kritik güvenlik alanlarında kullanılabilecek, hem iç mekânlarda, hem de mobil olarak taşınabilecek şekilde tasarlandığını belirtti. Özsoy, geliştirilen EDS’nin, ülkenin enerji sorununa da önemli bir çözüm olacağını, bu sayede özellikle fosil yakıtlardan, güneşten, rüzgardan elde edilecek enerjinin maksimum düzeyde kullanılabileceğini ifade etti.

Bugüne kadar 18 ülkeye ihracat yapıldı

Özsoy, Aspilsan’ın Kayseri OSB’ deki tesislerinde 1980’li yılların başından beri TSK için değişik tiplerde nikel katmiyumlu piller, yine değişik tipte bataryalar ve aküler ürettiğini ifade ederek, şunları söyledi: “Tesislerimizde üretilen pil ve bataryaların büyük bölümü TSK’nın ihtiyaçlarında kullanılırken bir bölümü de iç ve dış piyasalara veriliyor. Bugüne kadar değişik 18 ülkeye ihracat yapıldı. Ürünlerin kullanım durumu ve taleplere göre ihracatımız bir kaç yılda bir tekrarlanıyor. Genel olarak tüketici ürünleri olmadığı için, kullanıcılar ihtiyaç duydukça talepte bulunuluyor” şeklinde konuştu.

Ürün grupları hakkında bilgi veren Özsoy, “Ürün çeşitlerimiz arasında uçak aküleri değişik tipteki savunma, telsiz cihazı ve medikal cihaz bataryaları, sarj cihazları ve enerji depolama sistemleri önemli bir paya sahip” dedi.