Aspilsan, Portekiz Savunma Bakanlığı’nın tedarikçisi oldu

Portekiz Savunma Bakanlığı’nın onaylı tedarikçisi olan Aspilsan, Portekiz’e savunma sanayi alanında tüm ürünlerin satışını yapabilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAYSERİ - Savunma sanayii firmaları ve Türk Silahlı Kuvvetleri için uçak ve helikopterlerde kullanılan aküleri üreten Aspilsan, yerli ve milli bataryalar tasarlayıp ticarileştirmeye odaklandı. Kayseri, Ankara ve İstanbul’da Ar- Ge merkezleri bulunan firma, yurt dışında da önemli bağlantılar yapıyor. Son yaptıkları girişimle Portekiz Savunma Bakanlığı’nın onaylı tedarikçisi olan Aspilsan, Portekiz’e savunma sanayi alanında tüm ürünlerin satışını yapabilecek.

Aspilsan Enerji Genel Müdürü Ferhat Özsoy, “Şimdi benzer bir süreci Arjantin devlet mekanizmaları ile yürütüyoruz. Şili’de katıldığımız sektörün önemli fuarlarından ‘FIDAE’ fuarında Şili Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ile görüşmeler sağladık. Benzer süreci burada da yaşıyoruz. 2023 stratejik planımız dahilinde toplam ciromuzun yaklaşık yüzde 30’unu ihracat gelirlerinin oluşmasını planlanlıyoruz” bilgisini verdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir