Atasay’ın patronu Umman’a giriyor

Kerim Ülker

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Atasay Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Kamer kuyum sektöründen sonra şimdi de yeme-içmede büyüyor. Kamer’in sahibi olduğu restoran zinciri Huqqa, yurtdışında büyüme planında ikinci adımı attı. İlk restoranı Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki (BAE) Dubai’de açan Huqqa, şimdi de rotayı Arap Yarımadası’nın gelişmekte olan ülkesi olan BAE’nin komşusu Umman’a kırdı. Kamer, önümüzdeki günlerde Umman’ın başkenti Muscat’ta Huqqa’nın kapılarını açacak. Huqqa’nın İstanbul’da 3, Ankara ve Bodrum’da birer restoranı bulunuyor. Umman ile birlikte sayı 7’ye çıkacak.

Huqqa, daha sonra Suudi Arabistan, Kuveyt ve Katar’a yönelecek. Ayrıca Huqqa için Kuzey Afrika ülkeleri Tunus ve Fas ile birlikte Avrupa’da Londra, ABD’de ise New York görüşülen olası şubeler arasında.

Damat, rakibi oldu

Öte yandan Cihan Kamer’in Dubai ile başladığı yurtdışı yolculuğu damadına da örnek olmuş durumda. Kamer’in damadı Ahmet Uras, Etiler’in ünlü restoranlarından Galliard’ın sahibi. Vadi İstanbul’da ikinci şubeyi açan Uras, geçtiğimiz günlerde de sessiz sedasız yurtdışındaki ilk restoranı müşterileriyle buluşturdu. Birleşik Arap Emirlikleri’nde yer alan ünlü Downtown Dubai binasında gerçekleşen Galliard’ın açılışı Türkiye’de pek duyulmadı ancak Körfez’de oldukça ses getirdi. Açılışa, ABD’li ünlü şarkıcı Grammy ödüllü Kelis’te katıldı ve mini bir konser verdi.

Uras, Dubai’de açtığı ilk restoranla bir anlamda hem kayınpederi Cihan Kamer’in peşinden gitti hem de sunduğu Türk mutfağı seçenekleriyle sıkı bir rakibi oldu.