Avea, 3. akıllı telefonunu tanıttı

Avea, kendi markasını taşıyan üçüncü akıllı telefonu “Avea inTouch 3”ü satışa sundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Avea, kendi markası altında geliştirdiği üçüncü akıllı telefonu Avea inTouch 3’ü, Avea CEO’su Erkan Akdemir ve Avea Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dehşan Ertürk’ün katılımı ile gerçekleştirilen basın toplantısında tanıttı.

Avea inTouch 3’ün bir bölümünü Türkiye’de üretildigini ifade eden  Avea CEO’su Erkan Akdemir, “Avea inTouch markasının rakiplerimizin müşterileri arasında bile yüzde 41 gibi yüksek bir bilinirliğe sahip olduğunu gördük. Avea markalı telefonların, Avea’nın akıllı telefon satışı içerisindeki payı ise yüzde 12. Cep telefonundaki vergiler ülkemizde ne yazık ki çok yüksek, kısıtlı imkanlarla yapılan yerli üretimin bu alandaki teşviklerin oluşması ve vergi yükünün hafifletilmesiyle ülkemizde istihdama katkı sağlayacak bir iş kolu haline gelebileceğini düşünüyoruz. Ülkemizin cihazların önemli bileşenleri üreten, bunu yazılım ile destekleyen bir Ar-Ge merkezine dönüşmesini destekliyor ve çok arzuluyoruz” dedi.

"Yerli üretimin desteklenmesiyle istihdama
katkı sağlayacak ciddi bir iş kolu ortaya çıkacaktır"

 
Akdemir; yerli üretimin desteklenmesiyle ülke ekonomisi ve istihdamına katkı sağlayacak bir iş kolunun ortaya çıkacağını düşündüklerini de ifade etti. Akdemir, konu hakkındaki açıklamalarını şöyle sürdürdü:

Düzenlenen toplantıda,“Her işin odağında müşterimiz olduğunu pek çok ortamda dile getiriyoruz. Teknoloji yatırımlarımızla, satış organizasyonumuzla, pazarlama faaliyetlerimizle, Ar-Ge çalışmalarımızla müşterimizin bizden beklentisini daha iyi anlayıp onlara mutfağımızdan iyi bir yemek sunabilmek için var gücümüzle çalışıyoruz” diyen Avea CEO’su Erkan Akdemir, “Bilgi toplumuna giderken çok daha fazla insanımızın akıllı cihazlardan faydalanması gerektiğini düşünüyoruz” dedi ve sözlerine şöyle devam etti:

"Avea’nın akıllı telefon satışındaki payı yüzde 12”

“Çok da iyi sonuçlar aldık. Örneğin; geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiğimiz araştırmada, Avea inTouch markasının rakiplerimizin müşterileri arasında bile %41 oranında bilinirliğe sahip olduğunu gördük. Avea markalı telefonların, Avea’nın akıllı telefon satışı içerisindeki payı ise yüzde 12” dedi.

Ertürk: Avea inTouch serisiyle internet kullanımında yüzde 400’lük artış kaydedildi

Basın toplantısında yaptığı değerlendirmede Avea’nın 2013 yılında başlayan değişim ve dönüşüm süreciyle birlikte büyük bir büyüme ivmesi yakaladığının altını çizen Avea Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dehşan Ertürk; “Avea inTouch serisi cihazlarımızı satın alanların yüzde 75’i ilk akıllı telefon deneyimini Avea inTouch serisi cihazları ile yaşadı; yüzde 50’si ise ilk 3G deneyimini Avea ile yaşadı. Avea inTouch serisiyle internet kullanımında yüzde 400’lük bir artış kaydedildi” dedi. 

549 TL’ye tüketiciyle buluştu

Ertürk, Avea inTouch 3’ün fiyat-fayda dengesiyle de iddialı olduğunu vurgulayarak; “Piyasada dünya markalarının akıllı telefonlarına eşdeğer özelliklerle donatılan Avea inTouch 3’ü 549 TL’ye tüketiciyle buluşturduk” diye konuştu.
 
Türkiye’de ilk defa 'Akıllı Telefon Yardım Teknolojisi'

Avea inTouch 3’ün gelişmiş teknik özellikleri, kolayca kişiselleştirilebilen arayüzü, pratikliği ve eğlence içerikli ön yüklü uygulamalarıyla her ihtiyaca cevap verecek kadar akıllı olduğunu ifade eden Ertürk; “Avea inTouch 3, kullanıcıya büyük ekran, yüksek performans, gelişmiş kamera özellikleri, yenilenen ve kolayca kişiselleştirilebilen kullanıcı dostu bir arayüzle daha keyifli bir akıllı telefon deneyimi sunuyor” dedi.  

Bu konularda ilginizi çekebilir