Avea'dan Nokia Network çözümleriyle 4G yatırımı

Avea, Nokia Networks çözümleriyle çift taşıyıcılı HSPA+ yatırımı gerçekleştirerek, 3G baz istasyonlarını 4G'ye hazır duruma getirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Avea, Nokia Networks çözümleriyle çift taşıyıcılı HSPA+ yatırımı gerçekleştirerek, 3G baz istasyonlarını 4G'ye hazır duruma getirdiğini duyurdu. 

Avea'dan yapılan açıklamaya göre, müşterilerine kesintisiz ve daha yüksek kalitede bir iletişim hizmeti sunmak için Türkiye'nin dört bir yanında teknoloji yatırımları gerçekleştiren Avea, Güneydoğu'daki veri hizmeti yatırımlarını Nokia Networks'ün sunduğu çözümle geliştirerek, 3G baz istasyonlarını Flexi Single RAN baz istasyonlarıyla modernize ederek 4G'ye hazır hale getirdi. 

Avea Network Grup Direktörü Cemal Baki, konuya ilişkin değerlendirmesinde, "Çift taşıyıcılı HSPA+ yatırımı kararımız, müşterilerimize en iyi hizmetleri sunma taahhüdümüzün açık bir doğrulamasıdır" dedi. 

Nokia Networks'ün gelecek teknolojilere uyumlu ekipmanlarının yanı sıra pek çok şebekede kanıtlanmış performansı ve hizmet tecrübesinin, Nokia Networks ile iş birliğini genişletmelerinin en belirleyici unsuru olduğunu belirten Baki, yeni nesil mobil genişbant teknolojilerini tüm Türkiye'ye sunmak için birlikte çalışacaklarını ifade etti. 

Nokia Networks Türkiye Ülke Müdürü Murat Kırçuval ise Avea'nın bu girişimini Türkiye'nin iletişim ortamında büyük bir adım olarak değerlendirerek, şunları kaydetti: 

"Nokia Networks'ün bu alanda sahip olduğu bilgi birikimi ve teknolojisini aktarma fırsatı bulduğumuz bu projede yer almak, bizim için de önemli bir çalışma oldu. Gerçekleştirilen bu çalışma ile Avea'nın çift taşıyıcılı mobil geniş bant hizmetlerini genişletmesi ve abonelerine üstün veri hizmetleri sunduğu böyle bir projede yer almak, bizim için de önemli bir değer yarattı." 

Nokia Networks'ün Avea'ya sunduğu çözüm, çift taşıyıcılı HSPA+ teknolojisine sahip Flexi Single RAN Baz İstasyonu ve merkezi kontrol ekipmanlarına dayanıyor. Nokia Networks bu bölgedeki baz istasyonlarını, Avea şebekesinin yönetilmesi ve izlenmesi için kullanılan mevcut NetAct yönetim sistemine entegre ediyor. Nokia ayrıca, tüm projenin etkin ve hızlı bir şekilde tamamlanmasını sağlamak için kurulum hizmetlerini de sağlıyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir