Başkente 900 dairelik Ege kasabası kuracak

İstanbul’da geliştirdiği Ege konseptli projelerle başarı yakalayan Sinpaş GYO, aynı havayı Ankara’da da estirecek. Başkent Çankaya’da 900 ünitelik Ege projesini satışa çıkaracak olan firma, İstanbul’daki Queen Bomonti projesini Dubai’de tanıtacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

yavuz-karaman-003.png

Kentlerin gelişme akslarında yaptığı projelerle yeni yerleşim alanlarının ortaya çıkmasında önemli bir rol üstlenen Sinpaş GYO, İstanbul'daki Ege Yakası ve Ege Boyu projelerinin ardından gözünü Ankara’ya dikti. Bu projelerde Ege konseptini başarıyla uygulayan Sinpaş GYO, aynı konsepti Ankara'ya da taşıyor. Ankara Çankaya'daki kendilerine ait arazide Ege konseptli proje hazırlayan Sinpaş GYO’nun yaklaşık 900 üniteden oluşacak Ege projesi, 600 milyon liralık değere sahip olacak. 

Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer, İstanbul Avrupa Yakası'nda geliştirdikleri Ege Boyu projesinin yüzde 95'inin satıldığını belirterek, "İstanbul'daki Ege projelerimiz çok ilgi gördü. Biz de bu fikri artık Ankara'ya taşımaya karar verdik” dedi. Ankara’nın göç alan büyük ve çok özel bir pazar olduğunu ifade eden Gacemer, “İzmir'de İstanbullulardan çok Ankaralılar var. Biz de bu ilgiden yola çıkarak Ankara'da Ege projesi yapmak istedik" diye konuştu. 

Ege konseptli projelerin büyükşehirlerde yaşayanlardan oldukça yüksel ilgi gördüğünü dile getiren Gacemer, Ankara Çankaya'da yükselecek proje hakkında şunları söyledi: 

"Projeyi kendimize ait 26 bin metrekare büyüklüğündeki arazi üzerinde geliştiriyoruz. Projenin satışına ruhsatı aldıktan sonra yılın son çeyreğinde ekim ya da kasım gibi yapmayı planlıyoruz. Rezidansların ve az katlı konutların yer alacağı 900 üniteden oluşacak proje iki etap halinde hayata geçecek. Bu projede büyük bir Ege Çarşısı hazırlıyoruz. Hali hazırda satış ofisimizi tamamladık. İnşaat sürecine de başladık."

KARDEŞLE REKABETE GİRECEK
Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer, projenin orta ve üst gelir grubuna hitap edeceğini belirterek, "Ancak fiyatlama bizi oldukça zorluyor. Döviz girdisi yüksek bir proje olduğu için metrekare fiyatını henüz belirleyemedik. En iyi ödeme planını sunmaya çalışacağız" Ankara’nın konuta ihtiyacı bulunduğunu ve nitelikli göç alan bir şehir olduğunun altını anlatan Seba Gacemer, grubun diğer şirketleriyle de rekabet edeceklerini vurguladı. Ege projesinin Turan Güneş Bulvarı üzerinde yer alacağını söyleyen Gacemer, "Bulvarın diğer tarafında da Sinpaş Yapı'nın Marina Ankara projesi bulunuyor. Bu defa birbirimize çok yakın konumdayız. Kardeş kardeş rekabet edeceğiz. Tatlı bir rekabet olacak" diye konuştu. SEBA Gacemer, uzun zamandır beklenen Şişli Bomonti’deki projeleri Queen Bomonti’nin tanıtımını da önümüzdeki hafta düzenlenecek Cityscape Dubai Fuarı’nda yapacaklarını açıkladı. Gacemer, projeye hem yerli hem yabancı yatırımcıların büyük ilgi göstereceğine inandığını belirterek, “Queen Bomonti projemiz ‘Mimari silueti ve estetiğiyle Güzel İstanbul’umuzun simgeleri arasında yer alacak" dedi. Seba Gacemer, son dönemde dövizdeki yükseliş ve ülkedeki belirsizliğe rağmen konut ihtiyacının devam ettiğini belirterek, şunları söyledi: "Ancak herkesin derdi seçim. Sorunlarımızı anlatacak muhatabımız yok. Konut sektörünün süreci yarım kaldı. Mutlaka hükümet kurulmalı. Yabancı alıcı istikrar istiyor, yerli alıcı da belirsizlikten endişeli."

Bu konularda ilginizi çekebilir