Beşel’den CPP hattı yatırımı

Ambalajlama, paketleme ve endüstriyel uygulamalar için kullanılan plastik malzemeleri üreten Beşel, 15 bin ton kapasiteli CPP (Cast Polipropilen film) hattı yatırımı için fizibilite yaptıklarını açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ender YAZICI

Bu yatırımdaki temel amaçlarının gelecekte ortaya çıkacak fırsatları değerlendirmek olarak ifade eden Ziya Kaya, “Yakın gelecekte yıllık 15 bin ton kapasiteli CPP hattı yatırımı için değerlendirme ve analiz çalışmalarımız devam ediyor” dedi. Üretim ve satışı artıracak iki Ar-Ge çalışması üzerine de yoğunlaştıklarını ifade eden Kaya, “Bir tanesi için TÜBİTAK hakem heyeti incelemesi aşamasındayız. Üretimde hıza, kaliteye ve yeniliğe önem vermeye devam edeceğiz. 2019 yılı ikinci yarısında Ar-Gr merkezimizin hizmete girmesini planlıyoruz. Üzerinde çalıştığımız yatırım fikirlerinin tamamı; çevresel etkileri dikkate alan, sıfır atık yaratacak ve geri dönüştürülme imkanı olacak projeler” şeklinde konuştu.

Maliyetler düşürülecek

Enerji maliyetlerinin aşağıya çekilmesi de hedefleri arasında olduğunu kaydeden Kaya, bu konuda şunları söylüyor: “Yalın üretim olmazsa olmazlarımızdan. Makine ve üretim hattı bazlı ortaya çıkan enerji giderlerini düzenli takip ediyoruz. Bu giderleri azaltmak adına da çalışmalar yürütüyoruz. Hem güneş enerjisi hem de rüzgar enerjisi için fizibilite çalışmalarımız devam ediyor. Bu doğrultuda enerji maliyetlerimizi düşürecek, kendi elektriğimizi üretecek projeleri takip ediyoruz.”

Kapalı alanı 35 bin metrekare

Geçen senenin değerlendirmesini yapan Ziya Kaya, “2018 yılının başlarında ciro artışı, üretimin miktarını arttırmak öncelikli iken son 6 aylık dönemde nakit akış yönetimi, üretimde kaliteyi arttırmak ön plana çıktı. Kendi içimizde re-organizasyon ve yapılanma sürecimize daha fazla zaman ayırma fırsatı yakaladık ve bu süreci tamamladık. Bu yıl içerisinde 15 bin metrekare ek üretim ve depolama alanımızın inşaat yatırımını tamamladık; toplamda 35 bin metrekare kapalı alanımız oldu. Bu bize makine parkuru yerleşimi, sevkiyat alanı modernizasyonu için imkan yarattı” dedi.

65 milyon dolar ciro

Yılı 65 milyon dolar ciro ile kapattıklarını ifade eden Kaya şöyle devam etti: “Bu ciroya ulaşırken yaklaşık 31 bin ton ürün satışı gerçekleştirdik. Hızlı tedarik, kaliteli üretimin sonucu ve kurduğumuz güçlü ihracat ekibi sayesinde Çorlu fabrikamızdan çıkan ürünleri dünyanın farklı noktalarındaki 60 ülkeye yaptık; Almanya’dan Amerika’ya, Suudi Arabistan’dan Çin’e uzanan farklı ülkelere yaptığımız ihracat ile ülke ekonomimize de katkıda bulunduk. 2018 yılında finansal yapımızı daha da güçlendirdik; bu kapsamda finansal işbirliği yaptığımız kurumsal ve köklü kuruluşlara; Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nı (EBRD) dahil ettik.”

Bu gelişmeler ışığında Türkiye’nin en büyük ilk 500 şirketi ve en büyük ilk 500 ihracat şirketi arasında olmak istediklerini ileten Kaya, 2019 yılında gerçekleşecek yatırımlarla bu hedefe her geçen gün daha hızlı yaklaştıklarını ifade etti.