Bimeks 'sıkıntılı süreç'ten çıkış arıyor

Bimeks, finansman sıkıntısını aşmak için, tedarikçilerine hisse vermeyi de seçenekler arasına aldı...

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Teknoloji perakendecisi Bimeks, içerisinde bulunduğu finansmanla ilgili sıkıntılı süreçten çıkmak için yol arıyor. Teknoloji devi, ciddi oranda azalan işletme sermayesini tekrar eski düzeyine getirmek için bazı seçenekleri masaya yatırmış durumda.. Bu seçenekler arasında şirket tedarikçilerine sermaye artırımı yoluyla hisse verilmesi de var. 

Şirket tarafından KAP'a yapılan açıklamada, hisselerin Borsa İstanbul Yönetim Kurulu'nun kararıyla, 28 Ağustos'tan itibaren Yakın İzleme Pazarı'nda işlem görmeye başladığı hatırlatıldı.

Açıklamada, "Şirketimiz, geçtiğimiz yıl Mayıs ayından itibaren, alacak sigorta şirketlerinin, ülke ve sektör riskleri gerekçesiyle şirket limitlerini kapatması sebebiyle, ürün tedarik kanallarında ciddi daralmalar yaşamaya başlamış ve bu negatif durumun üstesinden gelmek için bir yılı aşkın zamandan beri gayret göstermektedir. Bu süreçte, bir yandan ürün tedarik için çözüm arayışlarını sürdürürken, diğer yandan finansal yükümlülüklerini yapılandırma yoluna gitmiştir. Geçtiğimiz 1 yılda, 55 milyon TL tutarında tahvil anapara itfası yapılmış, finansal kuruluşlarla gönüllü yapılandırmaya gidilerek bütün banka ve leasing borçları 1 yılı ödemesiz 6 yıl vadeye yayılmış, daha sonra da tahvil yatırımcılarıyla varılan mutabakat ile, tahvil borçları 1 yılı ödemesiz 5 yıl vadelendirilmiştir" denildi.

Açıklamada ayrıca, finansal kuruluşlar ile tahvil yatırımcılarına ortak menfaatleri gözeten pozitif yaklaşımları için müteşekkir olunduğu ifade edildi.

Alternatifler üzerinde duruluyor

Bimeks tarafından yapılan açıklamanın devamı şöyle:

"Diğer yandan, tedarik kanallarının yukarıda belirtilen sebeple önce daralıp sonra kapanması sebebiyle Şirketimiz, ciddi oranda azalan işletme sermayesini tekrar eski düzeyine getirmek için, muhtelif çözüm alternatifleri üzerinde çalışmaya başlamıştır Bu çalışmalar, işletme sermayesi finansmanı, ortaklık ve sermaye yapısının güçlendirilmesi gibi seçenekler üzerinde devam etmekte olup, tedarikçilerimize sermaye artırımı yoluyla hisse verilmesi de üzerinde çalışılan seçenekler arasındadır.

Bimeks Türkiye'nin 28 yıllık köklü bir perakende markasıdır. 2015 yılında Türkiye'nin en büyük ciro üreten 100. şirketi ( Fortune500) olmuş, 2016 yılında Türkiye'nin en değerli 52. markası (BrandFinanceTurkey100) olduğu tescil edilmiştir.

'Kamuoyu ile paylaşılacak'

Şirketimizce malum olan sebeplerle içine girdiğimiz bu sıkıntılı süreci aşmak için üzerinde çalıştığımız alternatifler somut neticelere ulaştıkça kamuoyu ile paylaşılacaktır."