Bodycote Istaş’a, Birleşik Krallık’tan destek ziyareti

Birleşik Krallık Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott, İstanbul Başkonsolosu Judith Slater ve Ticaret Ateşesi Helen Flewker, Bodycote Istaş Isıl İşlem A.Ş.’nin Bursa fabrikasını ziyaret etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GÜLAY SOYDAN PEHLEVAN

BURSA - Birleşik Krallık Başbakanı’nın Türkiye Ticaret Elçisi Lord Robin Janvrin, Birleşik Krallık Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott, İstanbul Başkonsolosu Judith Slater ve Ticaret Ateşesi Helen Flewker, küresel ölçekte en büyük ısıl işlem firması olan Bodycote’un Türkiye’deki ortaklığı Bodycote Istaş Isıl İşlem A.Ş.’nin Bursa fabrikasını ziyaret etti. Janvrin ve beraberindeki heyeti, Bodycote Istaş Isıl İşlem A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aydın Telseren, Bodycote Kuzey ve Doğu Avrupa Başkanı Paul Clough, Bodycote Güney Doğu Avrupa Başkan Yardımcısı Barış Telseren, Bodycote Istaş Bursa Fabrika Müdürü Emre Özgün ile Nilüfer Sanayici İşadamları Derneği (NİLSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Aras ağırladı.

Bodycote Istaş Isıl İşlem Başkan Yardımcısı Telseren, heyete, Bodycote’un global ölçekteki faaliyetleri, Bodycote Istaş’ın Türkiye’deki gelişimi ve planlanan yatırımları hakkında bilgi verdi.

Lord Janvrin de, Bursa ziyaretinin, Birleşik Krallık Hükümeti’nin sadece İstanbul ve Ankara’ya yatırım yapan Britanyalı şirketlere değil, tüm Türkiye’de faaliyet gösteren Britanyalı şirketlere destek sağlama isteğini açıkça gösterdiğini belirtti. Janvrin, “Bursa’da uzun yıllara dayanan bir Türk-İngiliz işbirliği mevcut. Birleşik Krallık, Avrupa Birliği’nden ayrılırken ve kendi ticaret politikasını oluştururken, Türkiye ile mevcut ilişkilerini daha da ileriye taşımayı ve güçlendirmeyi amaçlıyor” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir