Boeing, Kale Havacılık ile anlaşma imzaladı

Boeing ve Kale Havacılık arasında 777-300 ve 777X Krueger Flapleri üretimi için anlaşmaya varıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Boeing, Türkiye’deki ticari uçak tedarik zincirini daha da geliştirmek amacıyla Kale Havacılık ile yeni bir anlaşma imzaladı.

Şirket açıklamasına göre, Boeing ve Kale Havacılık, dünyanın en büyük ve en randımanlı çift motorlu ticari uçakları olacak olan 777-300 ve 777X için Krueger flap üretiminin Kale Havacılık tarafından üstlenmesi için anlaştı.

Söz konusu anlaşma, Savunma Sanayi Müsteşarı Prof. Dr. İsmail Demir’in de katıldığı bir törenle İstanbul Airshow 2016’da imzalandı.

Boeing 747-8 için kanat iskelet çubukları üretmekte olan Kale Havacılık, 737-9 MAX için kanat bağlantı elemanları, kanat iskelet çubukları ve kanat ana kirişi takviyelerinin üretimine ilişkin ihaleleri de kazandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Boeing Türkiye Genel Müdürü Ayşem Sargın, Kale Havacılık’ın 1997’den bu yana Boeing’in tüm ticari uçak programlarında yer aldığını hatırlatarak, “Bu yeni anlaşmalar, Türkiye’de uzay ve havacılık alanında üretimin arttırılması ilkesine olan bağlılığımızın yanında, Kale Havacılık’ın kalite, maliyet, güvenilirlik ve alım gücü gibi ihtiyaçlarımızı yerine getirebilme yeteneğine duyduğumuz sonsuz güvenin apaçık göstergesidir.” ifadesini kullandı.

Kale Grubu Başkan Yardımcısı Osman Okyay da Boeing’le bugüne kadar imza atmış oldukları ortaklıkların, iş ilişkilerini ve Türk havacılık ve uzay sanayiine verdikleri ortak desteği daha da güçlendireceğini belirterek, şunları kaydetti:

"Türkiye’den Boeing Performans Mükemmellik Ödülü alan ilk tedarikçi olmak bizim için gurur kaynağı. Boeing’in, ileri vadede büyümesi için büyük bir fırsat olan 777X ve 737 MAX gibi yeni ve yenilikçi programlara katkı sağlamak üzere Kale Havacılık’ı tercih etmesinden özellikle mutluluk duyuyoruz."

Bu konularda ilginizi çekebilir