Borsan’da hedef, kabloda global oyuncu olmak

Yılka Kablo’yu bünyesine katan ve kapasite artışı planlayan Borsan, global bir oyuncu olmayı hedefliyor. Ar-Ge’ye büyük önem veren şirket sökülebilir duy sisteminin patentini aldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

RAMAZAN ÇAMOĞLU

KIBRIS - Türkiye’nin en büyük ilk 500 sanayi kuruluşu arasında yer alan Borsan Grup’un Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez, gerek bakır, gerekse alüminyum kablo tesislerinde kapasite artışı yatırımına başladıklarını belirterek, “Samsun’da, İstanbul’da ve Avrupa’da üretim merkezleri olan global bir oyuncu olmayı hedefl iyoruz” dedi. Türkiye’nin bilinen kablo üreticileri arasında bulunan, birçok farklı sektörde faaliyet gösteren Borsan Grup, 30. kuruluş yıldönümünü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde kutladı. Etkinlikler kapsamında dünyanın 60 ülkesinden 380 bayi distribütör ve yöneticinin katıldığı toplantıda konuşan Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez, 30 yılı iyi markalar üreterek geçirdiklerini söyledi.

Kablo dünyada 10. büyük sektör

“30 yılda birçok farklı alana yatırım yaparak ve bu alanlarda büyük başarılara imza atarak, önemli bir varoluş hikayesi yazdık” ifadelerini kullanan Ölmez, “Bugün kablo dünyadaki en büyük 10. sektör. Silah sanayi, ilaç sanayi, uzay sanayi ve binlerce sektörün içinde kablo dünyadaki 10. büyük sektör” dedi. Türkiye’nin önemli bir kablo üretim merkezi olduğunun altını çizen Ölmez, şu ifadeleri kullandı: “Biz de grup olarak kablo alanında önemli mesafeler aldık. Yatırımlarımız devam ediyor. Kabloda bu yıl ‘Yılka Kablo’yu da bünyemize kattık. Kapasite artışına gidiyoruz. Yüzde 45 oranında kapasite artışı planlıyoruz. Oraya yeni teknolojiler getiriyoruz. Aynı zamanda Borsan Kablo’da da yine haziran ayının sonunda yüzde 30’a varan kapasite artışı olacak. Yatırımlarımızı bu yıl ve önümüzdeki yıl ağırlıklı olarak kablo sektörüne yapacağız.” Bu yıl İtalya’da zayıf akım kabloları üretimi ile ilgili bir çalışma yürüttüklerini de açıklayan Ölmez, “Global bir oyuncu olma hedefimiz var. Bu hedefe doğru hızlı bir şekilde ilerliyoruz” diye konuştu

“Para lükse değil, yatırıma”

Büyük hedefl ere ulaşmak için dünyanın hızla değişen gelişimine ayak uydurulması gerektiğini vurgulayan Ölmez, “Bu yüzden yeni dünya düzeninde hepimiz çok daha büyük performanslar göstererek, eski alışkanlıklarımızdan vazgeçerek, kaynaklarımızı kendi lüksümüze, konforumuza değil, işimize aktararak, işimizi daha fazla rehabilite ederek yolumuza devam etmek mecburiyetindeyiz. Biz yalnızca makineye değil, insana yatırım yapıyoruz, teknolojiye yatırım yapıyoruz. Yeni sistemlere yatırım yapıyoruz” açıklamasını yaptı. 

Ar-Ge ile yüzde 15 iyileştirme yaptı

Yürüttükleri Ar-Ge çalışmalarının ardından bu yıl armatürde Türkiye’de bir ilki hayata geçirdiklerini söyleyen Ölmez, “Sökülebilir duy sistemi tasarımı ile endüstriyel tasarım belgesini ve patentini alarak armatürde yüzde 15 iyileştirme çalışması yaptık. Bugün hepimiz aynı yere bakan, aynı yere yürüyen bir ekibiz, bir grubuz. Onun için aynı yere bakarken, aynı yere yürürken bir takım sorunları birlikte yaşıyoruz. Ama biz grup olarak yaşanan sorunları aşmada çok hızlı bir şekilde gayret gösteriyoruz” diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir