Boyçelik, üretimde verimliliği artırmaya odaklandı

Boyçelik Genel Müdürü Erol Boydak , "Boyçelik olarak 150 bin ton yassı çelik malzeme, 90 bin ton da uzun malzeme işleme kapasitesine sahibiz. 2016 yılı içerisinde yüzde 90'nın üzerinde kapasite kullanım oranına ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Hatice ŞİMŞEK

KAYSERİ - Boydak Holding çatısı altında boru-profil ve yay üretimi ile ilgili faaliyet gösteren Boyçelik , 2015 yılında başladığı makine parkuru yenileme ve tevsii yatırımlarına bu yıl da devam edecek. Ürettiği boru-profil ve levha sac le  mobilya, otomotiv, beyaz eşya ve inşaat sektörüne hizmet sunan firma , 2015 yılına Kayseri'nin ihracatına 30 milyon dolarlık katkı sağladı.Boyçelik Genel Müdürü Erol Boydak, ağırlıklı iç pazarda satışını gerçekleştirdikleri boru-profillerin ihracat pazarını da artıracaklarını belirtti.Boydak, "Boru profil ürün grubumuzda yurt içinde, tel yay ürün grubumuzda ise yurt dışında daha aktif durumdayız. Önümüzdeki dönemde boru profil ürün grubumuzun ihracatımızdaki  payını artırmayı hedefliyoruz. Şuanda başta Avrupa ülkeleri olmak üzere ABD, Türk Cumhuriyetleri, Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinin de içinde bulunduğu yaklaşık 65 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz.2015 yılında 30 milyon dolar değerinde ihracat gerçekleştirdik.Bu  rakamı 2016 yılında 35 milyon dolara yükseltmeyi istiyoruz" dedi.

Boyçelik'in üretimde verimliliği önemsediğini ve şirkette yatırımların bu yönde şekillendiğini ifade eden Boydak , 2015 yılında başladıkları makine parkuru yenileme ve tevsii yatırımlarının 2016 yılında da devam edeceğini söyledi.  Yatırımlarında yoğunluğun  tel çekme makine parkurunda olduğunu dile getiren Boydak ,  "Firma olarak kuruluşumuzdan bu yana hem tel yay hem de boru profil grubu ürünlerimizle dünyanın önde gelen mobilya ve yatak üreticilerinin en önemli tedarikçilerinden birisi olmayı hedefliyoruz. Özellikle yay grubu ürünlerimizde yatak üreticilerinin alternatif konfor beklentilerine yönelik yeni yay sistemleri üzerinde yoğun çalışmalarımız devam ediyor. Bu alanda iki yeni ürün grubumuzu yakın zamanda müşterilerimizin beğenisine sunduk. Beş yeni ürün grubumuzu 2016 yılında müşterilerimizin beğenisine sunacağız .Bünyemizdeki  İnovasyon & Ürün hizmetleri birimimiz uhdesinde Ar-Ge faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Söz konusu çalışmalarımızı özellikle yay ürün grubumuz üzerine yoğunlaştırdık.Ancak boru ürün grubumuzla ilgili de özellikle müşteri proseslerinde, ürünlerin kullanımına yönelik farklı bakış açıları geliştirecek projelerimiz mevcut" şeklinde belirtti.

2016 yılı içerisinde yüzde 90'ın üzerinde kapasite kullanım oranına ulaşmayı hedeflediklerini kaydeden  Boydak "Toplam 110 bin metrekarelik alana sahip üretim tesisimizde, çelik boru ve çelik tel-yay olmak üzere iki ana dalda üretim faaliyetimize  devam ediyoruz. Çelik boru işletmemizde boyuna dikişli sanayi boru ve profilleri, dilinmiş sac ve levha sac üretimi yapıyoruz. Çelik tel ve yay işletmemizde ise özellikle mobilya ve yatak üretim sanayiine yönelik çelik tel, çelik yay ve yay sistemleri üretimi gerçekleştiriyoruz. Boru profil işletmemizde yıllık 150 bin ton yassı malzeme, tel yay işletmemizde ise yıllık 90 bin  ton uzun malzeme işleme kapasitesine sahibiz.  60 beyaz yaka 540 mavi yaka olmak üzere toplam 600 kişilik ekibimizle üretim gerçekleştiriyoruz. 2016 yılı içerisinde yüzde 90'ın üzerinde kapasite kullanım oranına ulaşmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir