Boyner, enflasyonla mücadeleye 2019’da da devam edecek

Boyner'in Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Zihnioğlu, tüketicinin alım gücünü desteklemek için 2019’da da ek indirim kampanyalarına devam edeceklerini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ESRA ÖZARFAT

Boyner Büyük Mağazacılık Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hakan Zihnioğlu, tüketicinin alım gücünü desteklemek için 2019’da da ek indirim kampanyalarına devam edeceklerini açıkladı.

1981 yılında İstanbul’da Çarşı adıyla kurulduklarını, bugün 38 ilde; 85 Boyner, 9 Boyner Sports, 22 Boyner Outlet olmak üzere toplam 116 mağaza ile Türkiye’nin en büyük perakende organizasyonlarından birini yönettiklerini vurgulayan Zihnioğlu, “Toplam satış alanı 300 bin metrekareyi geçti. Geçen yıl 120 milyonun üstünde ziyaretçi aldık. 8 kategoride bine yakın marka ile yılda 40 milyon ürün satıyoruz” diye konuştu.

Enflasyonla mücadeleye ilk destek veren firmalardan olduklarını kaydeden Zihnioğlu,“Enflasyonla mücadeleye destek için son dönemde Boyner özel markalarımızda tüm indirimlere ek yüzde 10 indirim uyguladık. Her zaman müşterilerimizin alım güçlerini desteklemeye devam edeceğiz. 2019’da da ek indirim kampanyamız devam edecek” dedi. Zihnioğlu, kasım ayında düzenledikleri Çılgın Kelebek kampanyasında satışlarında yüzde 47 artış olduğunu, 1 milyon adede yakın ürün satarak ekonomiye katkı sağladıklarını dile getirdi.

Zihnioğlu, Bursa’da 5 mağazada yıllık 5 milyon müşteri ağırladıklarını, yabancı tüketicilerin ziyaretlerinin her yıl yüzde 50 artış göstererek büyüdüğünü belirterek, “Bursa Sur Yapı mağazamızda yabancıların cirodaki payı bu yaz yüzde 25 oldu. Bu yıl Türkiye genelinde 300 mağaza açtık. 2019’da da yatırımları sürdüreceğiz" dedi.

3 yılda e-ticaretin cirodaki payı yüzde 15 olacak

3 yıl içinde boyner.com.tr’nin toplam satış içindeki payının yüzde 15’i bulacağına işaret eden Hakan Zihnioğlu, bu yılın ilk yarısında yüzde 80 büyüme kaydederek 50 milyondan fazla ziyaretçi aldıklarını söyledi. Zihnioğlu, mobil uygulama trafiğinde ise yüzde 900 artış yaşandığını kaydetti.