Boyner Grup, BM'de "İyi İşler"ini anlatacak

Boyner Grup, UNGC yıllık toplantısı Sürdürülebilir Tedarik Zinciri Danışma Kurulunda "İyi İşler"ini sunacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Boyner Grup, Global Compact Sürdürülebilir Tedarik Zinciri Küresel Danışma Kurulu'nda Türkiye'den ilk ve tek temsilci olarak, Global Compact'in New York'taki yıllık konferansına katıldı. Boyner Grup, Danışma Kurulu'nda "İyi İşler" programını örnek uygulama olarak anlatacak. 

Yapılan açıklamaya göre, Boyner Grup  dün başlayan ve  ABD'de düzenlenen Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UNGC) yıllık toplantısına katıldı. Bugün yapılacak Sürdürülebilir Tedarik Zinciri Danışma Kurulunda Boyner Grup'un "İyi İşler"i sunulacak. Projenin sunumunu, Boyner Grup Kurumsal Sorumluluk ve Sürdürülebilirlik Direktörü Aysun Sayın yapacak. 

Boyner Grup, UNGC imzacısı olduğu 2012 yılını takiben, küresel danışma kurullarından biri olan "Sürdürülebilir Tedarik Zinciri Yönetimi Danışma Kurulu"na 2013 yılında seçildi. Böylece Küresel Danışma Kurulu'na Türkiye'den üye olan ilk ve tek şirket oldu. 

Türkiye'de "Sürdürülebilir Tedarik Zinciri Çalışma Grubu" da özel sektörde tedarik zinciri sürdürülebilirliği algısının yaygınlaşması ve başarılı vakaların tanımlanması için Boyner Grup başkanlığında çalışmalar yapıyor. 

 "İyi İşler"  ile kadın girişimcilere rekabet güçlerini artırma ve kendi grup şirketleri için güçlü bir tedarikçi tabanı ve yenilikçi ürün fırsatları yakalama imkanı veriliyor. 2015 yılında başlayan proje her yıl yeni kadın girişimcileri dahil ederek devam edecek, Türkiye ve dünya için de bir model oluşturacak. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Aysun Sayın, bu konuda ilklere imza atmaktan gurur duyduklarını belirterek, "Boyner Grup olarak sadece Türkiye'de değil, dünyada da kendi tedarik zincirinde yer alan kadın girişimcilere yönelik güçlendirme programı başlatan ilk şirketiz. Daha fazla kadın tedarikçiyle çalışma hedefinden önce kendi sistemimizdeki kadın tedarikçileri güçlendiriyoruz. Böylece sürdürülebilir bir etki oluşturmak ve örnek olmak istiyoruz. UNGC'nin çalışmaları kapsamında projemizin örnek gösteriliyor olması bizim için gurur verici" ifadelerini kullandı. 

Açıklamada verilen bilgilere göre, "İyi İşler: Boyner Grup Tedarik Zinciri Kadın Girişimcileri Güçlendirme Programı" 2015 yılında Boyner Grup ve Uluslararası Finans Kurumu (IFC) ortaklığında başladı. 

Programa Boyner Grup'un tedarik zincirinde yer alan 25 kadın girişimci katılıyor. 12 hafta süren programın içeriği kadınların taleplerine uygun olarak kadın girişimcilerin sosyal ve  iş becerileri ile  finansal becerilerini geliştirecek şekilde tasarlanıyor. Bu girişimle Türkiye'de ve dünyada ilk defa özel sektörde faaliyet gösteren bir şirket, kendi tedarikçi ağında yer alan kadın girişimcilerin ihtiyaçlarını destekleyecek bir kapasite geliştirme programı uyguluyor. 

Boyner Grup, 2012 yılında UN Global Compact sözleşmesini imzalayarak insan hakları, sendikalı olma hakkına saygı göstermek, zorla çalıştırma ve çocuk işçi çalıştırmanın önlenmesi, işe alımda ayrımcılığın önlenmesi, çevreyi koruma, yolsuzlukla mücadele gibi konuları içeren 10 temel ilkeye uyma taahütünde bulunmuştu. 

Boyner Grup, UNGC imzacısı olduğu 2012 yılından bu yana 10 temel ilkeye uygun çalışma prensiplerini hem kendi şirketlerinde hem de tedarik zincirinde yaygınlaştırmak için de çalışmalarını sürdürdü. Boyner Grup Üst Yöneticisi (CEO) Cem Boyner ise 2013 yılında UN Global Compact Liderlik Ödülü'nü almıştı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir