Boyteks, yeni yatırımları ile büyümeye devam ediyor.

Yatak kumaşı, döşemelik kumaş ve halı üretiminde faaliyet gösteren Boyteks Tekstil, kapasite artışı, modernizasyon ve yeni inşaat yatırımları için 20 milyon euroluk yatırım yapıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Hatice ŞİMŞEK

KAYSERİ - Endüstriyel tekstilde yaptığı inovasyonlar ve yatırımlarla yurt içinde ve dışında başarı sağlayan Boyteks, alanında dünyanın önde gelen üreticisi olma iddiasında. 2015 yılında yüzde 20'lik bir büyüme gerçekleştiren firmanın planında 20 milyon euroluk yatırım yapmak var.

Boyteks Tekstil San. Ve Tic. A.Ş. Genel Müdürü Mustafa Yıldırım "Şirketimizin kuruluşundan bugüne istikrarla sürdürdüğümüz başarılı stratejilerimiz, verimli operasyonel becerilerimiz, etkin risk yönetimimizle global anlamda bu sektörde öncü olmaya devam ediyoruz. 2015 yılını yüzde 20'nin üzerinde bir büyüme ile kapattık. 100'ü aşkın ülkede Boyteks markalı ürünlerimiz, yatak ve mobilya üreticilerinin bir numaralı tercihi haline geldi. Markalı ihracatta Türkiye'nin ilk 10 firması içerisindeyiz. Bu alanda ülkemizin gururu olmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

2016 yılı yatırım hamlelerine başladıklarını belirten Yıldırım, "Gelecek yıl Boyteks Tekstil olarak 20 Milyon Euro'luk bir bütçeyi yatırım için kullanmayı planlıyoruz. Yatırım alanlarımız ;makine, inşaat yatırımları ve modernizasyon üzerine olacak. Bu bağlamda dünyanın sayılı fuarlarından ITMA'ya katılarak makine yatırımlarımızın altyapısını oluşturduk ve yeni anlaşmalar imzaladık. İnsan kaynağımızı da bu yatırımlara paralel olarak güçlendiriyoruz. Koleksiyon ve Ar-Ge ekiplerimizi bu anlamda destekliyoruz" dedi.

'3 ürün grubunda 15 uluslararası fuara katılım sağlayacağız'

Bu yıl yoğun fuar katılımı içeren bir program hazırladıklarını  ve koleksiyon ekiplerinin şimdiden 2017 yılının trendini sergilemek için çalıştığını ifade eden Yıldırım, " 2016 yılında bizleri yoğun bir fuar maratonu bekliyor. Üç ürün grubumuzla önümüzdeki yıl 15 uluslararası fuara katılımcı oluyoruz. Ocak ayında Almanya'da düzenlenecek Heimtextil, Domotex fuarı ile başlayıp, ABD'de katılacağımız ISPA, Çin'deki Interzum ve Domotex Asia, sonrasında Evteks İstanbul, Mood Belçika ile devam edecek yoğun bir sürece giriyoruz. Satış, pazarlama ve koleksiyon ekiplerimiz bu fuarlara en iyi şekilde hazırlanıyor. Bunun yanında aktif müşteri ziyaretlerimiz artarak devam edecek. Ekibimiz yılda 50'den fazla ülkeye seyahat gerçekleştiriyor. Koleksiyon ekiplerimiz şimdiden 2017 yılının trendini sergilemek amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdürüyor" şeklinde konuştu.