BSH, 2016'yı rekor kârla kapattı

BSH Ev Aletleri Grubu, 2016 yılında gelirini yaklaşık 13.1 milyar euroya yükseltti. Tüm alanlarda büyüme kaydeden şirket, Avrupa'da pazar lideri pozisyonunu koruduğunu ve dünyanın 2 numarası olduğunu açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BSH Ev Aletleri, 2016 yılında toplam gelirini 13,1 milyar euroya yükselttiğini ve 2016 mali yılını yeni bir rekorla kapattığını açıkladı.

Yapılan açıklamada, ev aletleri pazarının dünya genelinde yüzde 0,5 büyüdüğü ifade edilirken, buna karşın BSH'nin yüzde 3,5 büyüyerek Avrupa'da pazar lideri pozisyonunu koruduğu ve 50. yılında da dünyanın 2 numarası olma başarısını gösterdiği yer aldı.

BSH Grubu, dünya genelinde 2016 yılı sonu itibarıyla toplamda 58 bin 339 kişiye istihdam sağladı. Böylece dünya genelindeki çalışan sayısı, önceki yıla oranla yüzde 3,2 artış gösterdi.

Tüm bölgelerde olumlu sonuçlar elde edildi

BSH Grubu'nun tüm bölgelerdeki ticari faaliyetleri, rekor gelir seviyesine katkıda bulundu. BSH, oldukça doymuş bir pazar olan Avrupa'da büyümesine devam ederek liderliğini pekiştirdi. 2016 mali yılında gelirler, yerel para birimleri üzerinden yüzde 4,8 artış gösterdi.

BSH, Asya/Pasifik bölgesindeki gelirini de artırdı. Yüksek nüfusa sahip Hindistan pazarında ev aletlerine yönelik talebin artış göstermesiyle birlikte BSH, bu ülkedeki gelirini de yüzde 9,3 oranında artırmayı başardı.

İzlediği stratejinin yanı sıra bölgeselleşme ve dijitalleşme sayesinde Büyük Çin (Çin-Hong Kong-Tayvan) bölgesinde yüzde 7,7'nin üzerinde büyüme kaydeden firma, sadece Çin'de bulaşık makinelerindeki gelirini geçtiğimiz yıl yerel para birimi üzerinden yüzde 43 arttırdı. Çin'de 'Bekarlar Günü' olarak bilinen 11 Kasım 2016 tarihinde BSH, gelirlerini önceki mali yıla oranla yüzde 58 arttırdı ve sadece o gün, toplamda 170 milyon euroluk yeni sipariş aldı.

BSH'nin Kuzey Amerika bölgesinden elde ettiği gelir yüzde 2,6 artış gösterirken, Türkiye, Orta Doğu, Afrika ve Rusya bölgesindeki satışlar da yüzde 15,8'lik artışla olumlu bir performans sergiledi.

AR-GE harcamaları ve yatırımlar

2016 yılındaki AR-GE yatırımları şirket gelirinin yüzde 4,4'ü oranında gerçekleştiği belirtilen duyuruda, yatırımlar sayesinde Hindistan'ın Bangalore kentinde yeni ve global olarak faaliyet gösteren bir teknoloji merkezinin hayata geçirildiği söylendi. Aynı zamanda Çin'in Nanjing kentindeki araştırma geliştirme faaliyetleri de önemli ölçüde genişletildiği bildirildi. Benzer bir şekilde yatırımlar, gelirin yüzde 4,5'i oranında gerçekleşerek rekor seviyeye ulaştı.

Dijital çözümler, dünya genelinde güçlü büyüme potansiyeli ortaya çıkarıyor

Eve yönelik dijital çözümler ve hizmetlerde büyüme potansiyeli gören BSH Grubu, Home Connect ile tüm ev aletleri portföyünü birbirine bağlayan ilk ev aletleri üreticisi kimliğini taşıyor. Kullanıcılara, farklı markalara ait çeşitli aletleri tek bir uygulamayla kontrol ve takip etme olanağı sağlayan Home Connect, sayısı giderek artan iş ortaklarının sunduğu kapsamlı bir online portföye bağlantı sağlıyor. Amazon Alexa ile işbirliğine dayalı olarak gerçekleştirilen ortaklık, geçtiğimiz yılın sonundan itibaren tüketicilere Home Connect üzerinden sesle kontrol imkanı tanıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir