Bu servis dünyada ilk kez Türkiye'de

Dailymotion'ın online film servisi, dünyada ilk olarak Türkiye'de yayına başlıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL  - Dailymotion'nın dlobal projesi,  Dailymotion Plus, özenle seçilmiş binlerce filmden oluşan arşivi ile, yaklaşık iki yıllık bir çalışmanın sonunda, dünyada ilk olarak Türkiye'de yayına başlıyor. 

Aylık üyelik sistemi ile çalışan Dailymotion Plus, Türk izleyicisinin film zevkine hitap eden farklı türden içeriklerin bir araya getirilmesiyle oluşturuldu. Macera, gerilim, komedi gibi klasik türlerin yanında animasyon, sanat ve yetişkin yapıtlarının da yer aldığı platform, Türk izleyicisine yeni bir alternatif sunuyor. Global bir projenin ilk adımı olarak Türkiye'de yayına başlayan Dailymotion Plus, Dailymotion'ın dünyada yaptığı ilk SVOD yatırımı olma özelliği taşıyor.   

Açıklamada görüşlerine yer verilen Dailymotion COO'su Martin Rogard, projeye ilişkin, "Dailymotion, dünyanın en güçlü ve güvenli video oynatıcılarından biri ve dünya çapında çok özel içerik anlaşmalarına sahip bir platform. Türk izleyicisi, uzun metraj içeriklere gösterdiği ilgi ile bizim için ne kadar doğru bir kitle olduğunu gösterdi. Türkiye'nin mobil internet üzerine yaptığı yatırımlar ile doğru kitleyi bir araya getirince Türkiye SVOD yatırımı yapmak için ideal bir ülke oldu" değerlendirmesinde bulundu. 

Dailymotion Plus Genel Müdürü Ege Ersoy da, pek çok yabancı filmin Türkiye'de gösterime giremediğini belirterek, "Sanat filmleri ve alternatif türler çoğu zaman festivaller dışında seyirciyle buluşamıyor. Dolayısıyla Türk izleyicisinin seçenekleri kısıtlı kalıyor. Biz Dailymotion Plus olarak bu açığın analizlerini yaptıktan sonra içerik ekibimiz ile beraber özenle seçilmiş bir arşiv oluşturduk. Her yaş kesimine hitap edecek kadar uygun fiyata kolay ve kaliteli hizmet vermeyi hedefledik ve nihayet izleyiciyle buluştuk. Tamamıyla Yasal bir platform olan Dailymotion Plus'ın sinema sektörüne emek veren kişiler tarafından da kucaklanmış ve desteklenmiş olması bizi ayrıca mutlu etti" ifadelerini kullandı." 

İnternet bağlantısı olan her yerde yüksek kalitede film izlemeyi mümkün kılan Dailymotion Plus, ayda 7.99 lira karşılığında taahhütsüz, reklamsız ve kesintisiz hizmet vadediyor.  

Bu konularda ilginizi çekebilir