Bursalı Metal, Avrupa ve Amerika pazarında daha aktif olmak istiyor

Havaalanı, konferans salonu, stadyumlardaki sandalye ve masaların metal kısımlarını üreten firma, Avrupa ve Amerika pazarında daha aktif olmak istiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ARZU BAĞCI

KAYSERİ - Ofis, yaşam mobilyaları için metal parçalar ve projeler üreten Bursalı Metal, üretiminin yüzde 95'ini ihraç ediyor. 12 ülkeye ihracat yapan firma, Avrupa ve Amerika'daki pazarlarında daha aktif olmayı hedefliyor. Söz konusu pazarlardaki ev, ofis ve proje mobilya markalarının metal parçalarını ürettiklerini kaydeden Bursalı Metal Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Aydemir, Kayseri OSB'de 1991 yılında kurulan firmalarının, bugün itibarıyla 14 bin metrekaresi kapalı, 33 bin metrekaresi açık alanda üretim yaptığını aktardı. 100 kişiyi istihdam ettiklerini kaydeden Aydemir, ürün kalitesini artırarak, şirketlerinde süreklilik sağlamayı hedefl ediklerini belirtti. 

Havaalanı, konferans salonu, stadyumlardaki sandalye ve masaların metal kısımlarını ürettiklerini açıklayan Abdurrahman Aydemir, günde yaklaşık bin 500 adet sandalye metali ürettiklerini kaydetti. Üretim adetlerini artırmayı hedeflediklerini bildiren Aydemir, "Bugün itibarıyla üretimin yüzde 95'ini ihraç ediyoruz. 12 ülkeye ihracat yapıyoruz. Avrupa ve Amerika pazarında daha aktif olmak istiyoruz. Bu doğrultuda seri ürün alabilecek müşteriler ile irtibata geçmeye gayret ediyoruz" diye konuştu. 

Makine ve ürün geliştirme konusunda Ar-Ge çalışmaları yaptıklarını ifade eden Aydemir, "Müşteri talepleri doğrultusunda projeler geliştirerek, portföyümüze sürekli yeni ürünler ekliyoruz. Yurtdışında bayilik sistemi ile çalışmıyoruz. Ara ürün imal ettiğimiz için doğrudan üreticiler ile görüşüyoruz" dedi. Sektördeki faaliyetlerinin 1968 yılında Bursa'da polisaj ve elektro kaplama ile başladığı bilgisini veren "1980 yılında metal masa ve sandalye üretimine başladık. 1991 yılından bu yana da Bursalı adı altında faaliyet gösteriyoruz. Avrupa ve Amerika'daki ev, ofis ve proje mobilyaları markalarının çözüm ortağı ve tedarikçisi konumundayız" ifadelerini kullandı.