Çağrı merkezi danışmanlığını Azerbaycan’a taşıdı

UNIQ Eğitim ve Danışmanlık CEO’su Alp Kohen, Azerbaycan Hükümeti’nin davetiyle bu ülkedeki bakanlıklara eğitim verdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

taylan_buyuksahin-002.jpg

İSTANBUL - Çağrı merkezi sektörü Türkiye’de gittikçe büyüyen bir sektör. Özellikle istihdam açısından oldukça önemli. Bugün Türkiye’de dış kaynaklı veya şirket bünyesinde yer alan tahminen binden fazla çağrı merkezi bulunuyor. Mevcut çağrı merkezlerinin büyük bir kısmını telekomünikasyon, finans kurumları oluştururken bunları kamu kurumları ve sonrasında diğer sektörler takip ediyor. 

Sektörün firmalar açısından önemli oluşu, beraberinde çağrı merkezlerine profesyonel destek ihtiyacını da doğuruyor. Bunlardan birisi olan UNIQ Eğitim ve Danışmanlık, şirketlerin çağrı merkezlerine danışmanlık hizmeti veriyor. Çağrı merkezlerinin kurumların müşterilerle konuşan yüzü olduğunu ifade eden UNIQ Eğitim ve Danışmanlık CEO’su Alp Kohen, “Çağrı merkezleri, müşterilerle ilgili verilerin düzenli ve sürekli bir biçimde kuruma ulaşmasını böylece pazarlama faaliyetlerinin etkinleştirilmesine imkan tanır. Bunun yanı sıra müşteri sadakatini artırır, ürün ve hizmetlerin iyileştirilmesi için geri bildirim sağlar, maliyetlere olumlu etki eder ve şirket imajına katkıda bulunur” dedi. 
UNIQ Eğitim ve Danışmanlık olarak çağrı merkezlerinin performansını ve karlılığını inceleyerek, hizmet kalitesi ile verimliliğini artırmaya yönelik kapsamlı danışmanlık hizmetleri verdiklerini anlatan Kohen, “Danışmanlık verdiğimiz firmalar arasında THY, Avea, Vodafone, Pronet, Vakıf Emeklilik, Siemens, Tempo, Callus gibi 25’i aşkın firma yer alıyor” diye konuştu. 

Türkiye’nin önde gelen şirketlerine verdikleri danışmanlık hizmeti sonrası, yurtdışından da talep almaya başladıklarını belirten Kohen, en son Azerbaycan’da hükümetin davetiyle çalıştıklarını aktardı. Azerbaycan’da UNIQ olarak ‘Etkin Çağrı Merkezi Yönetimi’ ve ‘Temel Çağrı Merkezleri Teknikleri’ konusunda Vergi, Adalet, Ekonomi ve Sanayi ile Maliye Bakanlığı gibi 7 ayrı bakanlığın çağrı merkezlerinden 60 kişilik yönetici ve çalışanlarına 5 gün boyunca eğitimler verdiklerini anlatan Kohen, sözlerine şöyle devam etti: “Daha önce Türkiye’ye gelip bizden çeşitli eğitimler almışlardı. Deneyimlerinden oldukça memnun kalınca bu eğitimleri orada da, çok daha geniş bir kitleye vermek üzere bizleri Azerbaycan’a davet ettiler. Azerbaycan’da çağrı merkezi sektörü henüz yeni gelişim aşamasında. Ancak çağrı merkezi yöneticileri ve çalışanları oldukça istekli, bu da sektörün orada hızla gelişmesine katkıda bulunacak.” 

İstihdam 3 yıl içinde 100 bin olacak

Türkiye’de çağrı merkezi sektörünün hızlı bir şekilde geliştiğini belirten Kohen, “Bugün sektörün büyüme potansiyeline baktığımızda önümüzdeki 3 yıl içinde mevcutta 70 bin civarında olan çalışan sayısının 100 binler seviyesine geleceği düşünülüyor. Böyle önemli ve hızla gelişen bir sektöre yabancı yatırımcıların da ilgisi her geçen gün artıyor” şeklinde konuştu. Çağrı merkezi sektöründe çalışan kitlenin oldukça genç ve nispeten düşük deneyim sahibi kişiler olduğunu dile getiren Kohen, sektörde bazı olumsuz algılar olduğunu ve sektörü saygınlaştırmak istediklerini söyledi.