Canon, Türkiye'deki bayisini satın aldı

Canon Eurasia, Türkiye'de bayiliğini yürüten Mas-Deha'nın tüm hisselerini satın aldı. Mas-Deha'nın halihazırda 4 ofisi ve 97 çalışanı bulunuyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Canon Eurasia, Türkiye’de profesyonel matbaa ve yazıcı ürünleri alanında faaliyet gösteren bayisi Mas-Deha’nın yüzde 100 hissesini satın almak üzere anlaşma imzaladı. Canon’un satın alma ile birlikte Mas-Deha’ya yapacağı toplam yatırım tutarı orta vadede 40 milyon TL’yi bulacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Canon Eurasia Genel Müdürü Wilbert Verheijen, “Bu birleşmenin sonunda her iki tarafın da Türkiye’deki mevcut ve gelecekteki müşterilere hizmet verirken çok daha güçlü olacağına inanıyoruz. Mas-Deha’nın müşteri veritabanı ve satış kanalları ile birlikte Canon’un marka bilinirliği ve pozitif imajı sayesinde Canon, B2B operasyonları için çok daha derin bir pazar penetrasyonuna ulaşacak ve ülkedeki lider görüntüleme markası olacaktır. Canon olarak 8 yıldır tüm bayi ve distribütörlere yaptığımız satış TL üzerinden gerçekleşiyor. Bu sayede Türkiye’deki tüketicilerin kurdan daha az etkilenmelerini sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

Türkiye’de 97 çalışanı ve 4 ofisi bulunan Mas-Deha, sektörün en önemli isimleri arasında yer alıyor. Satış süreci tamamlandığında Mas-Deha yüzde 100 Canon Eurasia iştiraki haline gelecek. Ancak şirket kendi kurum kimliğini de korumaya devam edecek.