Cargill Türkiye, 19 ülkeyi yönetecek

Dünyanın önemli ham gıda şirketlerinden Cargill, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da 19 ülkeyi kapsayan geniş bir pazara Türkiye üzerinden hizmet verecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DUBAI - Dünyanın önemli ham gıda şirketlerinden Cargill, Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgelerinde 19 ülkeyi kapsayan geniş bir pazara Türkiye üzerinden hizmet verecek. 

Her yıl Dubai'de düzenlenen ve dünyanın en önemli gıda fuarlarından biri kabul edilen Gulfood'a katılan Cargill yetkilileri, burada bir araya geldikleri basın mensuplarına şirketlerinin Türkiye üzerinden Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki yeni organizasyonu tanıttı. 

Ürün ve hizmetler 5 merkez aracılığıyla gerçekleşecek 

Cargill'in bu yeni organizasyonla, firmanın bu bölgelere hizmet veren Kakao & Çikolata (CCC), Kıvam Verici Çözümler (CTS), Nişasta ve Tatlandırıcılar (SSE), Rafine Yağlar ile Suudi Arabistan'daki Ortadoğu Gıda Çözümleri Şirketi (Middle East Food Solutions Co. - MEFSCO) ortaklığında çalışan satış ve teknik destek ekiplerini tek bir çatı altında birleştirdiği aktarılan tanıtımda, bundan sonraki dönemde bölgeye yönelik ürün ve hizmetlerin, İstanbul merkezli olmak üzere Dubai, Kazablanka, Cezayir ve Kahire'deki 5 merkez aracılığı ile gerçekleşeceği aktarıldı. 

 Toplantıda konuşan Cargill Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Murat Tarakçıoğlu, dünyanın hızla gelişen bölgelerinden biri olan Türkiye ile Ortadoğu ve Kuzey Afrika'ya ilişkin oluşturdukları yeni organizasyonla, bu bölgedeki müşterileri tarafından "tercih edilen iş ortağı" olmayı ve kalıcı bir büyüme sağlamayı amaçladıklarını dile getirdi. 

Bölgedeki büyüme ve müşterilere yakın olma isteklerinin yeni yatırımlarla destekleneceğini de belirten Tarakçıoğlu, Cargill'in sadece satış ve teknik ofisleriyle değil, Suudi Arabistan'da, Arasco firmasıyla kurulan ortaklıkla, üretim anlamında da bölgedeki müşterilerinin yanında olduğunu vurguladı. 

 Yeni nişasta ve tatlandırıcı ortak girişimi MEFSCO Arasco'nun, Riyad- Al Kharj'daki mısır kırma tesisinde üretim yapacağını anlatan Tarakçıoğlu, bu şirketin Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Umman, Katar ve Bahreyn gibi Körfez İşbirliği Komisyonu (GCC) üyesi ülkelerin yanı sıra Yemen, Irak ve Ürdün pazarları için de nişasta bazlı ürünler ürettiğini ifade etti. 

"Hedefimiz 1 milyar dolarlık ciro" 

Türkiye'de bu yıl, ülkenin en önemli bitkisel yağ ve margarin üreticisi olan Turyağ'ı satın aldıklarını da hatırlan Tarakçıoğlu, "Turyağ ile pastacılık, endüstriyel ve sıvı yağ ürünleriyle genişlettiğimiz ürün ve hizmet yelpazemizi, başta Türkiye olmak üzere Ortadoğu ve Kuzey Afrika gıda pazarlarındaki müşterilerimize sunacağız" diye konuştu. 

Cargill'in eski yapısında Türkiye'nin Avrupa üzerinden yönetildiğini ve şimdi ise Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Türkiye organizasyonu oluşturulduğunu kaydeden Tarakçıoğlu, bu organizasyonla bütün ürünlerin artık tek elden satılacağına da dikkati çekerek, "Hedefimiz, ürün satışından 2018 yılına kadar 1 milyar dolarlık ciro. Şuanda 500 milyon dolarlık bir ciromuz var. Bu ise 2018 yılına kadar ciddi bir artış demek" ifadelerini de kullandı.  

Türkiye, Mısır ve Suudi Arabistan'ın bölgede en fazla nüfusa sahip 3 ülke olduğu ve bu ülkelerde büyüme ihtimalini daha yüksek gördükleri bilgisini de veren Tarakçıoğlu, "Ancak 3 ülkenin ihtiyaçlarına bakıldığında, Mısır ve Suudi Arabistan'da temel ihtiyaç maddeleri alanında eksiklik var. Türkiye'de ise böyle bir durum yok. Yatırım konusunda ise stratejimiz daha agresif olmak. Çünkü fırsat olduğunda capital sınırımız yok" dedi. 

Tarakçıoğlu, bölgede ambalajlı gıda, içecek ve ev dışı tüketim sektörlerinde görülen hızlı büyümeye, yeni ürün ve çözümlerle destek vermeyi planladıklarını da sözlerine ekledi. 

12 yeni ürünle Gulfood'a katılım 

Frankfurt'tan sonra dünyanın en büyük ikinci gıda fuarı olan Gulfood'a katılan Cargill Türkiye, günümüz ambalajlı gıda ve içecek sektöründeki ana eğilimleri de göz önünde bulundurarak geliştirdiği inovatif 12 yeni ürünü müşterileriyle buluşturdu. 

Cargill Türkiye, Gulfood'da vitrine çıkan yeni ürünler ve çözümlerle, müşterilerinin sağlık, inovasyon ve lezzet beklentilerini karşılarken, pazarda rekabetçi kalabilmelerini sağlamayı da hedefliyor.