ÇAYKUR 112 bin ton yaş çay aldı

2014 yılı yaş çay kampanyası devam ediyor. ÇAYKUR, bu kapsamda dün 7 bin 100 ton olmak üzere birinci sürgünde bugüne kadar 112 bin ton yaş çay alımı gerçekleştirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

RİZE - ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, birinci sürgünde bugüne kadar 112 bin ton yaş çay aldıklarını bildirdi.

Sütlüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, 2014 yılı yaş çay kampanyasının bütün hızıyla devam ettiğini, bu kapsamda dün 7 bin 100 ton yaş çay alımı gerçekleştirdiklerini vurguladı. 

Birinci sürgünde bugüne kadar 112 bin ton yaş çay aldıklarını belirten Sütlüoğlu, şöyle devam etti: 

"Her gün kapasitemizin üzerinde alımlarımızı gerçekleştiriyoruz. Yüksek düzeyde çay alıyoruz ve fabrikalarımız da çayı güzel şekilde işliyor. Bu sene yaş çaydaki kaliteyi düzeltme noktasında çok ciddi gayretlerimiz var. Çayımızın geleceği açısından çok önemli. Bizim, gelecek nesillerin mirasını sağlıklı şekilde onlara devretmemiz gerekiyor. Yaş çayda kalite olmazsa kuru çayda kalite olmaz. Dolayısıyla bu çayın devamlılığı olmaz. Allah korusun gelecekte hemen komşumuz Gürcistan'da olduğu gibi çay bahçeleri dikenlik olur, dağınık olur. Fabrikalar viraneye döner. 24 saat çay sezonunda bölgede gördüğümüz olağanüstü canlılık ve hareket olmaz. Bölge ekonomisi çöker." 

Sütlüoğlu, yaptıkları çalışmalar sonucunda yaş çay kalitesinde önemli ölçüde düzelme olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti: 

"Gece yarısından sonra her saat fabrikalarımızı denetliyorum. Düzelmeye doğru gittiğimizi görüyorum ama daha alacağımız çok yol var. Duyarlı davranan, söylediklerimizi yapan, bezlerini açıp çaylarını havalandıran ve elden geçiren, evsaf dışı çayları ayıklayan daha doğrusu bunları hiç alım yerine gelmeden evinde yaparak getiren üreticilerimize teşekkür ediyorum. Üreticilerimizden, bu konudaki uygulamalarımızı daha titizlikle yerine getirmelerini istirham ediyorum." 

Bu konularda ilginizi çekebilir