ÇAYKUR, Suudi Arabistan'da 'Çay evi' açacak

ÇAYKUR Genel Müdürü Sütlüoğlu: Mekke'den sonra Medine, Cidde ve diğer önemli merkezlerde birden çok şube açarak Türk çay kültürünü tanıtmaya devam edeceğiz

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, çay evinin ilk yurt dışı şubesini en yakın zamanda Suudi Arabistan'da açmayı planladıklarını bildirdi.

Sütlüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, çay evinin ilkini, ikincisini ve üçüncü şubesini İstanbul'da açtıklarını, yurt dışında ilk şubeyi ise Mekke'de açacaklarını belirtti.

Türk çay kültürünü tüm dünyada tanıtarak yaygınlaştırmayı misyon edindiklerini vurgulayan Sütlüoğlu, şunları kaydetti:

"Çay evinin de Türk çay kültürünü doğru anlatmak için uygun platformlardan biri olacağına inanıyoruz. Bu yıl İstanbul'da üç şube açtık. Yurt dışında da ilk şubeyi Mekke'de açmayı düşünmüştük ve bunun için çalışmalarımız vardı. Fakat Suudi Arabistan'da mevzuatlar gereği gerekli izinlerin alınması aşamasında gecikmeler olunca süreç biraz uzadı. Fuar için Suudi Arabistan'a gelmiştik. Mekke'de Beytullah'a çok yakın Zem Zem Tower'da kiraladığımız yaklaşık 1000 metrekarelik çay evinin yerini tekrar inceledik ve konuyla ilgili olarak taraflarla görüşmelerimiz oldu. Çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah Mekke'den sonra Medine, Cidde ve diğer önemli merkezlerde birden çok şube açarak Türk çay kültürünü tanıtmaya devam edeceğiz."