ÇAYKUR'dan kimyasal ilaç uyarısı

ÇAYKUR, arazisinda kimyasal ilaç kullanan üreticilerinin çayının kesinikle satın alınmayacağını bildirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

RİZE - ÇAYKUR Genel Müdürlüğü, arazisinde yabancı otlarla mücadele veya başka amaçla kimyasal ilaç kullanan üreticilerin çayının satın alınmayacağını bildirdi.

ÇAYKUR Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Türk çayının, dünyadaki rakip çay üreticisi ülkelerle rekabet edebilmesi noktasında en önemli avantajının, üretiminde kimyasal ilaç ve katkı maddesi kullanılmadığı gerçeği olduğu belirtildi.

ÇAYKUR Yönetim Kurulu'nun 18 Mayıs 2010'da, Türk çayının kendine özgü ve tamamen doğal olma özelliğinin korunması amacıyla, yabancı ot ilacı kullanan üreticilerin yaş çay ürünlerinin satın alınmaması konusunda caydırıcı önlemlerin alınması, aksi hareket edenlere gerekli yaptırımların uygulanması kararı aldığı hatırlatılan açıklamada, "Buna rağmen alınan duyumlar neticesinde, münferit de olsa bazı üreticilerimizin yabancı ot ilacı kullandıkları tespit edilmiştir. Bir kez daha hatırlatmakta fayda görüyoruz. Bu konuda aksi hareket edip arazisinde yabancı otlarla mücadele veya başka amaçla kimyasal ilaç kullanan üreticilerimizin çayı kesinlikle satın alınmayacaktır" ifadelerine yer verildi.