Çelik hasırı sevdi, yatırıma start verdi

Kayseri OSB’de kurulu fabrikasında Türkiye geneline hizmet sağlayan Fişekçioğlu, ikinci fabrikanın temellerini atıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Hatice ŞİMŞEK

KAYSERİ - Kayseri’nin demir çelik sektöründeki  köklü firmalarından Fişekçioğlu demir çelik yaklaşık 4 kuşak demir çelik ticareti yapmış , bir kaç yıl önce ise sektörlerinde üretim alanına da yatırım yaparak ,Kayseri ve çevresinin ilk çelik hasır üreticisi  olmuştu.  Fişekçioğlu şuanda Kayseri OSB’de kurulu fabrikasında Türkiye geneline hizmet sağlıyor.Taleplerden oldukça memnun olan firma bu alanda büyüme kararı aldı. İkinci bir fabrikanın temellerini atıyor. Bu sayede kapasite artıracak olan firma, başta İç Anadolu Bölgesi olmak üzere mevcut pazarına hakimiyetini artıracak.

Geçen yıl makine parkına yaptıkları takviyelerle yıllık 70 bin ton çelik hasır üretim kapasitesini yakalayan Fişekçioğlu Demir Çelik ,mevcut fabrikasında  90 bin ton üretim kapasiteyi yakalamayı hedefliyor. Fişekçioğlu Demir Çelik San ve Tic A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fuat Aksakal, “ Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde çelik hasırın yanı sıra  hazır demir, etriye ,çiroz  gibi demir mamülleri üretimi de yapıyoruz. Mevcut makine parkurumuzda sürekli modernizasyon çalışması yapıyoruz. Elimizdeki makinelerin verimliliğini artırmaya çalışırken, bir yandan da üretim alanımıza  teknolojiye uygun daha hızlı makineleri eklemeye çalışıyoruz.Kapasite artışında daha önceki yıllarda verdiğimiz hedeflerimizi tutturduk. Yeni hedefimizde ürün kapasitemizi yıllık 80-90 bin tona çıkarmak  var” dedi.

Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesi’ndeki arsalarına yeni fabrika temellerini atıklarını yakın zamanda  bu alanda da üretim yapacaklarını bildiren Aksakal ,  “Üretimini yaptığımız çelik hasır için gündemimizde yeni planlarımız var.Bunun için Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesi’nde 21 bin 500 metrekare  bir alan tahsis ettik.İmalatımızı geliştirmek ve çelik hasır sektöründe iddiamızı artırmak için ikinci fabrikamızı inşaa ediyoruz. Yatırımlarımız sonucunda istihdama da katkı sağlayacağız”diye konuştu.

'İskenderun'a lojistik üs kurarak pazarımızı genişleteceğiz'

Bölgenin tek çelik hasır üreticisi konumunda olduklarını  ve bu alanda Türkiye geneline hizmet verdiklerini söyleyen Aksakal , İskenderun bölgesinde bulunan depolarının hizmetlerinde önemli bir yer tuttuğuna değindi.Mevcut alanlarına İskenderun'dan yeni  aldıkları arsaları ile lojistik üs kurmak istediklerini ifade eden  Aksakal,  “Mevcutta on bir adet çekici, on adet kamyon, bir adet mobil vinç ve 20 adet kendimize ait vagonumuz var.Aldığımız siparişleri İskenderun üzerinden kendi vagonlarımızla , istediğimiz bölgeye gönderebiliyoruz. Aldığımız arsa ile lojistik ağımızı genişleterek pazar payımızı artırmayı istiyoruz. İskenderun Bölgesi’nde mevcutta  5 bin 500 metrekare alanda kara ve demir yolu lojistik ağımız var. 'Zamanında teslim’ ilkemizi uygulamaya özen gösteriyoruz. Kayseri merkez bölgemizde  8 bin 500 metrekare alanda yuvarlak demir çelik satışını yapıyoruz. Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde 12 bin metrekaresi kapalı toplam  20 bin metrekare alana sahip fabrikamızda da üretim sağlıyoruz ” diye konuştu.

İç pazarda talebin sürekli arttığını söyleyen Aksakal,devletin sisteme aldığı projelerin de  pazar içerisinde hareketliliği artırdığına değindi.Aksakal, “Türkiye’de talebe zor yetişiyoruz.Gelen yoğun talepler ve özellikle ‘Kentsel Dönüşüm’ gibi devletin belirlediği projeler bizleri de yeni yatırımlar gerçekleştirmeye itiyor.Biz de  her geçen gün artan bu potansiyelden önemli bir pay almak istiyoruz ” ifadesinde bulundu.