Çin'in internet devi Tencent, dünyanın en büyük beş şirketi arasına girdi

Çin'in internet devi Tencent, 534,5 milyar dolara ulaşan piyasa değeriyle Facebook'u tahtından indirdi ve dünyanın en büyük beş şirketi arasında yer alan ilk Asya şirketi oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

dunya.com

Çin'in internet ve sosyal medya devi Tencent, piyasa değeriyle Facebook'u tahtından indirdi ve dünyanın en büyük beş şirketi arasına girdi.

Bloomberg'in haberine göre, Tencent dün Asya borsalarında rekor kırarak 500 milyar dolar seviyesini geçen ilk Asya şirketi olmuştu.

Piyasa değeri 534,5 milyar dolara ulaşan Tencent, böylece ABD'nin 519,4 milyar dolarlık sosyal medya devi Facebook'u geride bıraktı.

Tencent ayrıca, Çin'in en büyük perakende şirketi Alibaba'yı da geride bırakarak, dünyanın en değerli ilk beş şirketi arasına giren ilk Asyalı şirket olmayı başardı.

Tencent'in patronu Ma Huateng de, 39 milyar dolarlık servetiyle, Alibaba'nın kurucusu Jack Ma'yı geride bırakarak Forbes'un "Çin'in en zengin isimleri" listesinde 2. sırada yer almıştı.

Forbes, 'Çin'in en zenginleri' listesini açıkladıForbes, 'Çin'in en zenginleri' listesini açıkladı

Listede Apple, Alphabet, Microsoft ve Amazon'un ardından beşinci sırada yer alan Tencent'ı, sırasıyla Facebook, Alibaba ve Samsung Electronics izledi.

Dunyanın en değerli şirketleriÇin dışında pek de tanınmayan Tencent'ın popüler mesajlaşma uygulaması WeChat, dünyada yaklaşık 1 milyar kişi tarafından kullanılıyor. Tencent, sosyal medya, içerik ve haber üretimi ile oyun alanlarında da önemli yatırımlarıyla hızlı bir büyüme sergiliyor.

Tencent, bu yılın üçüncü çeyreğinde satışlarını geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 69 artırarak, 2010'dan bu yana gelirlerindeki en hızlı yükselişi görmüştü.

Uluslararası teknoloji şirketlerine de yatırımlar yapan Tencent, Tesla'nın yüzde 5 hissesini ve SnapChat'in ana şirketi Snap'in yüzde 12 hissesini satın almıştı.

Çinli internet devi Tencent, Facebook'un tahtını sallıyorÇinli internet devi Tencent, Facebook'un tahtını sallıyor