Coca Cola İçecek'e "Su Yönetimi" ödülü

Coca Cola İçecek'in İzmir fabrikası, Sürdürülebilir İş Ödülleri'nde "Su Yönetimi" kategorisindeki ödülün sahibi oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Coca Cola İçecek'in İzmir fabrikası, Yeşil İş Konferansı kapsamında dağıtılan Sürdürülebilir İş Ödülleri'nde suyun etkili ve iyi yönetilmesi konusunda yaptığı proje ve çalışmalarla "Su Yönetimi" kategorisinde ödüle layık görüldü. 

Coca Cola İçecek'ten yapılan açıklamaya göre, fabrika, 2007-2013 yılları arasında hayata geçirdiği projelerle bin 250 konutun yıllık su tüketimine eşit miktarda su tasarrufu elde etti. 

"Coca Cola İçecek açısından vazgeçilmez bir girdi"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Coca Cola İçecek Türkiye Kurumsal İlişkiler Direktörü Aykan Gülten, suyun sürdürülebilirlik anlamında Coca Cola İçecek açısından vazgeçilmez bir girdi olduğunu vurguladı. 

Gülten, fabrika genelinde 2007 yılından bu yana meşrubat harici kullanılan suların minimizasyonu ve geri kazanımına yönelik projeler ile fabrika su kullanım oranını Coca-Cola sistemi içerisinde örnek teşkil edecek noktalara getirdiklerine işaret etti. 

Yıllık bin 250 konutun tüketimi kadar su tasarrufu 

Gerçekleştirdikleri projeler ile yıllık ortalama 190 bin metreküp su tasarrufu sağlandıklarını vurgulayan Gülten, şunları kaydetti: 

"2007 yılında 1,69 litre olan su kullanım oranımızı 2013 sonu itibariyle yaklaşık yüzde 25 azaltarak 1,27 litre seviyelerine düşürdük. Tasarruf edilen su miktarı ortalama bin 250 konutun bir yıllık su tüketimine eşit. Ülkemiz su kıtlığı sınırında bir ülke. Bu nedenle 1 litre ürün için 1 litre su kullanım oranına ulaşma vizyonumuz doğrultusunda sürekli iyileştirme çalışmalarımıza ve Coca-Cola Sisteminin 2020 yılı hedefi olan 'kullanılan suyu yüzde 100 yerine koyma' hedefini desteklemeye devam edeceğiz." 

Gülten ayrıca, çevre ve su alanında gerçekleştirdikleri çalışmalarla 2013 ve 2014 yıllarında TCCC Avrasya ve Afrika Grup Başkanlığı "En iyi Çevre Performansı" ödülü ile EBSO Çevre Ödülleri'nde ikincilik ödülünü almaya hak kazandıklarını hatırlattı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir