Coca-Cola, Pakistan'a 300 milyon dolarlık yatırım yapacak

Coca-Cola İçecek, Pakistan’a 3 yılda 300 milyon dolarlık yatırım yapacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun Pakistan ziyareti kapsamındaki iş adamları heyetinde yer alan Anadolu Grubu ve Coca-Cola İçecek Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, Pakistan’daki en büyük Türk yatırımcıları arasında yer alan Coca-Cola İçecek’in bölgedeki faaliyetleri hakkında bilgi verdi. 

Özilhan, Coca-Cola sistemi olarak bölgeye 3 yılda 300 milyon doların üzerinde bir yatırım yapacaklarını açıkladı.
 
Coca-Cola İçecek’in 2008 yılından bu yana Pakistan’da faaliyet gösterdiğini belirten Özilhan bugüne kadar Coca-Cola sistemi olarak ülkeye 450 milyon doların üzerinde yatırım yaptıklarını söyledi.

'Türk yatırımcılarının da önünü açıyoruz'

Önümüzdeki 3 yıl içinde Multan, İslamabad ve Karaçi’de inşa edecekleri fabrikalarla ülkedeki üretim kapasitelerini 1,5 katına çıkaracaklarının altını çizen Özilhan, 3 yılda Coca-Cola sistemi olarak 300 milyon doların üzerinde bir yatırım daha yapacaklarını açıkladı ve sözlerine şöyle devam etti:

“185 milyonla dünyanın en fazla Müslüman nüfusuna sahip ülkelerden biri olan Pakistan’ın en büyük yatırımcıları arasında yer alıyoruz. Pakistan Türkiye’den sonra en büyük operasyonumuz. Pakistan’da 6 fabrika ve 13 depo ile 5 bin kişiyi doğrudan istihdam ediyoruz. Faaliyetlerimizden oluşan yan sektörlere olan dolaylı istihdamla birlikte bu rakam 100 bin kişiyi buluyor. Pakistan’da son 5 yılda çift haneli büyüme yaşamamız bize gurur veriyor. Yatırımlarımızla Türkiye ekonomisinin bölgesel güç olmasına katkı sağlamamızın yanında Türk yatırımcılarının da önünü açıyoruz.”

Coca-Cola İçecek’in Pakistan’ın da içerisinde olduğu 10 ülkede faaliyet gösterdiğine değinen Özilhan, 370 milyon nüfusa hizmet verdiklerini, Coca-Cola sisteminde satış hacmine göre 6’ıncı, nüfusa göre ise 2’nci sıradaki şişeleyici olduklarına dikkat çekti.

Bu konularda ilginizi çekebilir