Coca-Cola İçecek'in geliri 5,7 milyar lira

Coca-Cola İçecek'in net satış gelirleri 2016 yılının ilk 9 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4 artarak 5,7 milyar lira oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Coca-Cola İçecek'in (CCI), net satış gelirleri 2016 yılının ilk 9 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4 artarak 5,7 milyar lira oldu. Faiz Amortisman ve Vergi Öncesi Karı (FAVÖK) ise yüzde 4,8 artarak 996 milyon liraya ulaştı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Anadolu Grubunun ana hissedarı olduğu Türkiye, Orta Doğu, Orta Asya ve Pakistan'da 25 fabrika ve 10 bini aşkın çalışanıyla faaliyet gösteren CCI 2016 yılının 3. çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı.

CCI'nın net satışlar gelirleri 2016 yılının ilk 9 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4 artış göstererek 5,7 milyar liraya, FAVÖK ise 996 milyon liraya ulaştı. Konsolide satış hacmi ise 2015 yılının aynı dönemine göre yüzde 3 artış göstererek, 965 milyon ünite kasa olarak gerçekleşti.

2016 yılının ilk 9 ayını konu alan açıklamada görüşlerine yer verilen CCI CEO’su Burak Başarır, 2016 yılının ilk 9 ayını değerlendirdi.

CCI'nın faaliyet gösterdiği coğrafyalarda zorlu geçen 3. çeyreğe rağmen büyüme sağlandığı için memnuniyet duyduğunu ifade eden Başarır, "İş modelimizin gücü ve organizasyonel becerilerimiz bu tür zorlu koşullarda bile büyümemizi sağlıyor." ifadelerini kullandı.

Türkiye pazarının, 3. çeyreğin başındaki yavaşlamanın ardından iyileşme gösterdiğini belirten Başarır, Orta Asya operasyonlarının da planlanandan daha iyi bir performans sergilediğini belirterek Pakistan'da devam eden güçlü hacim büyümesi ve artan karlılığın da konsolide sonuçlara katkı sağladığını sözlerine ekledi.

Yılın geri kalanında önemli miktarda serbest nakit akışı sağlamayı beklediklerini belirten Başarır, "Yılın ilk 9 ayında satış hacmi, ciro ve FAVÖK'te kaydettiğimiz büyümeyle beraber, disiplinli finansal yönetime, verimliliği artırmaya ve işletme sermayesi performansına odaklanmaya devam ediyoruz. Kısa vadedeki zorlu koşullara rağmen, uzun vadede önceliğimiz, güçlü hacim ve ciro artışının yanı sıra marjlarda iyileşme olmaya devam ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

Bu konularda ilginizi çekebilir