Colins'ten Aksaray OSB'ye yatırım

Colins, Aksaray Organize Sanayi Bölgesi'nde 30 dönümlük arsa satın aldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AKSARAY  - Colins, Aksaray Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB), bin kişinin istihdam edileceği 30 dönümlük arsa aldı.

Aksaray Valisi Selami Altınok, yaptığı açıklamada, 2004 yılından itibaren 5084 sayılı Teşvik Yasası'ndan yararlanan Aksaray'ın önünün açıldığını ve yatırımların ivme kazandığını söyledi. 

Yatırımcıların Aksaray'ı tercih etmelerindeki en önemli sebeplerinden birinin Teşvik Kanunu olduğunu dile getiren Altınok, "Aksaray teşvik yatırımında Türkiye'deki bölgeler itibariyle 5. bölgededir. Yani en fazla teşvik edilen bölgelerden bir tanesidir. Bu yatırım OSB'de yapıldığı taktirde, 6'ıncı bölge teşvikinden yararlanılıyor. Yani Aksaray en fazla teşvikin yapıldığı yer oluyor. Aksaray OSB'ye yatırım yapanlar, bu teşvikin en yükseğinden yaralanıyorlar" şeklinde konuştu. 

Aksaray'da her yıl 10-15 fabrikanın faaliyete geçtiğini dile getiren Altınok, "Bunun gururunu yaşıyoruz. Şu an da yoğun talep var. Artık daha seçici davranıyoruz. Her türlü yatırım talebine sıcak bakmıyoruz. Özellikle çevresel etkilerin olmamasına, çevreye zarar veren yatırım taleplerine çok fazla sıcak bakmıyoruz" dedi. 

Türkiye'de yatırım yapmak isteyen yatırımcıların yolunu Aksaray'a çevirdiğini ifade eden Vali Altınok, şunları kaydetti: 

"Colins'in sahibi, Aksaraylı bir hemşehrimiz. Onların şu anda mevcut bir yatırımı var. Bin kişiye yakın bir istihdam sağlıyorlar. Colins, üretimini geliştirmek, çıtayı daha yüksek noktaya çıkarmak istiyor. 30 dönümlük bir arsa talepleri oldu. Bizler de onların bu taleplerini karşıladık. İnşallah sevgili hemşehrilerimiz yakın bir gelecekte buradaki istihdamı 2-3'e katlayacaklardır. En büyük yatırımlarımızdan biri de budur. Özellikle Aksaray'ın ekmeğini yemiş, doğup, büyümüş ve memleketini unutmamış hemşehrilerimizi ilimize bekliyoruz." 

Aksaray'ın çok hızlı geliştiğini dile getiren Altınok, "Burada sanayi kültürü oluşmuş. Geçmişte Mercedes'in kurulmasıyla oluşmaya başlayan bir sanayi kültürü var. Kurumsal altyapımız var. Makine, sanayi, tarım ve hayvancılık sanayisinde hibeler kazandırdı. Sütaş, ikinci en büyük fabrikasını Aksaray'a kurdu. Süt ve süt ürünlerine yönelik çok fazla yatırım yapıldı. Konfeksiyonla alakalı Colins'in, otomobille alakalı Brisa'nın buraya gelmesi, burayı daha farklı cazip hale gelmesine sebebiyet veriyor" dedi. 

Aksaray'da kalifiyeli eleman sıkıntısının olmadığını anlatan Altınok, "Arzu ettikleri elemanları çok kolay bulabiliyorlar. Havalimanımız yok ama Konya, Kayseri ve Kapadokya havaalanları çok yakın. Şehrin bu manada sosyal altyapısı var" şeklinde konuştu. 

Bu konularda ilginizi çekebilir