ContiTech'ten 15. yaşında 15 milyonuncu körük üretimi

DAF, BPW, Renault-Volvo ve Mercedes gibi ticari araç ve aks üreticilerine Bursa fabrikasından ürün gönderen ve 15 yılda üretim adedini 110 binden 1,4 milyona yükselten Contitech, 15'inci yılında 15 milyonuncu körük üretimi çalışanlarıyla kutladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Esra ÖZARFAT

BURSA - Dünyanın önde gelen hava süspansiyon sistemleri tedarikçi ve geliştiricisi ContiTech Lastik, 15. yaşını Almira Otel'de düzenlediği görkemli bir törenle kutladı. Düzenlenen gecede 15. yılını 15 milyonuncu körüğü üretmenin gururuyla taçlandıran ContiTech Lastik, başarısını tedarikçileri ve çalışanlarıyla paylaştı. Continental Yönetim Kurulu Üyesi ve ContiTech Yönetim Kurulu Başkanı Heinz Gerhard Wente, ContiTech Hava Süspansiyon Sistemleri Başkanı ve ContiTech Lastik Yönetim Kurulu Başkanı Hannes Friederichsen, ContiTech Lastik San. ve Tic. AŞ, Genel Müdürü Şirzat Karayel'in de hazır bulunduğu organizasyonda üretim bölümü çalışanları 15 milyonuncu hava süspansiyon körüğünü Continental Yönetim Kurulu Üyesi Heinz Gerhard Wente ve ContiTech Lastik Yönetim Kurulu Başkanı Hannes Friederichsen'e sundu. Organizasyonun açılışında söz alan Genel Müdür Şirzat Karayel, ticari araçların yanı sıra endüstriyel uygulamalara da imalat yapan ContiTech Lastik'in 110 bin adet olan körük üretimini aradan geçen 15 yılda 1,4 milyon adede yükselttiğini kaydetti. Ticari araç sektörü için 15 milyonuncu hava süspansiyon körüğü üretmenin gururunu yaşadıklarını vurgulayan Karayel, "Başarı öykümüze birçok kişi katkıda bulunmuştur. Bu kutlama vesilesi ile sizlere teşekkür etmek istiyoruz. Başarı Bursa'daki çalışanlarımızın, Almanya'daki meslektaşlarımızın, tedarikçilerimizin ve hizmet sağlayıcılarımızın takım oyunudur. Sonucu ise en üst seviyede müşteri memnuniyetidir" dedi.

Bursa'dan dünya markalarına üretim yapıyor

ContiTech Lastik'in ilk olarak yedek parça talepleri doğrultusunda üretime başladığını hatırlatan Şirzat Karayel, bugün ise DAF, Renault-Volvo, Mercedes ve BPW gibi önde gelen ticari araç ve aks üreticilerinin müşteri portföylerinde yer aldığını söyledi. Dünyanın önde gelen markalarının araçlarında Bursa'da üretilen üstün nitelikli ürünleri kullandığının altını çizen Karayel, ulusal ve uluslararası alanda takdir edilen bir ana sanayi tedarikçisi olduklarını ifade etti. Bu yıl yaklaşık 1,4 milyon adet hava süspansiyon körüğü üretmeyi planladıklarını dile getiren Karayel, paralel olarak kauçuk körük ve çeşitli metal bileşenlerden üretilen karmaşık hava süspansiyon sistemlerinin üretim miktarının da arttığını aktardı. Karayel şunları söyledi: 

"Bursa'daki büyüme, yapılan düzenli yatırımlar ile destekleniyor. Takım ruhu fabrikayı başarılı kılmaktadır ve bu gelecekteki büyümemizi de sağlayacaktır. 30 milyonuncu hava süspansiyonu üretimi 15 yıl sürmeyecek, daha hızlı büyümek istiyoruz." ContiTech'in Türkiye'deki faaliyetlerinin sadece Bursa ile sınırlı olmadığının altını çizen Karayel, geçen yıl Çerkezköy'de kurdukları fabrikada; dip sondaj, liman, petrol aktarma hortumları ve aynı zamanda madencilikte kullanılan büyük çaptaki hortumların üretimini yaparak ihraç ettikleri bilgisini de verdi.

Bursa fabrikası başarılı işbirliğine örnek

Continental’ın başarısında Bursa Fabrikası'nın önemli katkı sağladığını dile getiren Continental Yönetim Kurulu Üyesi ve ContiTech Yönetim Kurulu Başkanı Heinz Gerhard Wente de şöyle konuştu: 

"Bugün dünya çapında 33,3 milyar euro kazanç elde eden yaklaşık 190 bin çalışanımız mevcuttur. Buna paralel olarak ContiTech bölümü de istikrarlı bir şekilde büyüyerek toplam 31 bin çalışanı ile yaklaşık 4 milyar euroluk ciroya ulaşmıştır." Organizasyonda söz alan ContiTech Lastik Yönetim Kurulu Başkanı Hannes Friederichsen ise Bursa fabrikasının uluslararası alandaki başarısına değinerek, Bursa fabrikasının hava süspansiyon sistemleri alanında dokuz uluslararası merkez arasında başarılı işbirliği için iyi bir örnek olduğunu vurguladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir