Corendon bu yıl ciroda yüzde 20 artış bekliyor

Merkezi Antalya’da bulunan Avrupa’dan, Türkiye başta olmak üzere çeşitli ülkelere hava yolu ile yolcu taşıyan Corendon Hava Yolları şirketi, 2015 yıl sonu itibariyle 240 milyon euro ciro hedefliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

FİKRİ CİNOKUR-ANTALYA 

Merkezi Antalya’da bulunan Avrupa’dan, Türkiye başta olmak üzere çeşitli ülkelere hava yolu ile yolcu taşıyan Corendon Hava Yolları şirketi, 2015 yıl sonu itibariyle 240 milyon euro ciro hedefliyor. 

Corendon Turistik Hava Taşımacılık A.Ş Genel Müdürü Batuğhan Karaer, Avrupa’dan ve Türkiye’den 30 havaalanına uçuş gerçekleştirdiklerini belirterek, “Türkiye ve Hollanda filosu olarak 17 uçakla hizmet veriyoruz. 2015 yılsonu itibariyle 2 milyondan fazla yolcu taşıyacağız. Havacılık ve turizm sektörlerinde büyümeye başladık. Bir uçak kendimize ait olmak üzere 11 uçak ile uçuyorduk. Nisan ve geçen Ekim ayında 2 uçak daha kiraladık. Türkiye’de 13 uçaklık operasyonumuz var. Hollanda’da da 3 uçaklık bir firmamız var. Hollanda filomuz için geçici olarak bir uçak kiraladık. Türkiye’de 13, Hollanda’da ise 4 uçak olmak üzere 17 uçaklık filo ile Avrupa’dan Türkiye’ye ve çeşitli ülkelere yolcu taşıyoruz” dedi. 

Yıl sonu itibariyle yüzde 20 artışla 240 milyon euro ciro hedeflediklerini anlatan Karaer, bu büyümenin, şirket kapasite artışı ve döviz kurunun artışından kaynaklı olduğunu kaydetti. 

Corendon Hava Yolları Genel Müdürü Batuğhan Karaer, ‘’Corendon olarak yılsonu itibariyle 2 milyonun üzerinde yolcuya ulaşacağız Ciromuz da 240 milyon euro civarında olacak. Bu da yaklaşık 750 milyon lira yapar. Döviz kurunun çıkışı sürüyor. Kur çıktıkça ciromuzda daha da yukarıya çıkabilir. Ciroda yüzde 20 artış olacak. Yolcu sayısında da yüzde 12 artışımız var”dedi. 

Yeni dönemde otel yatırımlarının süreceğini kaydeden Karaer, “Özellikle Amsterdam’da şehir otelciliği, İspanya’da turizm sektörüyle ilgili otel yatırımları planlanıyor. Yunanistan’a, İspanya’ya, Mısır’a da yolcu ürettiğimiz için tur operatörü olarak da belli bir planlamamız var. İstikrarlı büyüme ve yüzde 4-5’lik kapasite artışıyla yolumuza devam ediyoruz. Türkiye’ye dayalı kurgularda şu anda çalışmalarımız devam ediyor. Ama belirsizliğin ortadan kalkması, özellikle bu terör olaylarının sona ermesi lazım. Bu ciddi anlamda Avrupalı turistleri de etkiliyor. Avrupa’da şu anda yavaş yavaş Türkiye’ye gitmeyin,- yönünde olumsuz bilgiler geliyor. Son olarak Polonya’dan da uyarılar gelmeye başladı. Tur operatörlerinden şimdilik ufak tefek iptaller geliyor.Fiyatlarda da 3-5 euro indirim talep ediyorlar. Şu anda Avrupa’daki ülkelerde Türkiye ile ilgili olumsuz haberlerde artış var. 2016 satışları kasım ayından itibaren başlar. Ocak, şubat, mart ayları ağırlıklı olur. Avrupa’dan Türkiye ile ilgili satışların yüzde 60-70’i şekillenmiş olur. Almanya’daki tur operatörleriyle görüşüyoruz. Onlara fiyat çıkarıyoruz. Onlar yavaş yavaş satışlarına ve kataloglarına koymaya başlayacaklar. İlk etkilerini kasım ayında almaya başlayacaklar. Eğer kasım ayında bu işlerde belli bir şey yakalanamamışsa satışlar çok ciddi anlamda etkilenecek” açıklamasını yaptı.

Avrupa’dan gelen uçağa da destek verilsin
Rusya’da yaşanan ekonomik kriz nedeniyle Türkiye’ye gelen Rus turist sayısında önemli düşüşler yaşandığını, bu nedenle Rusya’dan turist getiren uçaklara 6 bin dolar destek verildiğini anımsatan Karaer, “Bu desteğin Avrupa’dan turist getiren uçaklara da verilmesi gerekiyor. 80 milyonluk İran’dan 400 bin turist geliyor. 80 milyonluk Almanya’dan da 3,5 milyon kişi geliyor. Bireysel baktığınızda özellikle Orta Doğudan Arap veya İranlı yolcuların harcamaları daha yüksek ve dolar bazlı olduğu için daha güçlü olduğunu görüyoruz. Bizim istediğimiz Rusya’ya verildiği gibi Avrupa’ya da verilsin katkı. Dengeli olunması lazım. Bugün eğer Rusya’dan gelen bir uçağa 6 bin dolarlık yakıt desteği veriliyorsa Avrupa’dan da getirdiğimiz uçağa da verilmesi bizi çok daha başarılı kılar” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir