Cottonbox 5 yıl içinde Türkiye’de konsept mağazalar açacak

İran, Tunus ve Rusya gibi ülkeler başta olmak üzeri 25 ülkede konsept mağazası bulunan Cottonbox, Türkiye’de uzun vadede 100 mağazaya ulaşmayı hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AYLİN RANA AYDİN

DENİZLİ - Ev tekstili sektöründe hizmet veren Cottonbox, 5 yıl içinde Türkiye’de konsept mağazalar açmayı planlıyor. Şirketin ilk hedefinde ise İstanbul var. Cottonbox Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Turgut, “Mağazaları kendimiz açacağız ileride franchise verebiliriz” dedi. İran, Tunus ve Rusya gibi ülkeler başta olmak üzeri 25 ülkede konsept mağazası bulunan şirket, Türkiye’de uzun vadede 100 mağazaya ulaşmayı hedefliyor. Üretiminin yüzde 40’ını ihraç eden şirket, bu oranı yüzde 50’ye çıkarmayı ve yetkili satıcıları aracılığıyla birçok ülkede mağazalaşarak büyümeyi planlıyor.

Cottonbox, Türkiye’de 800’ün üzerinde satış noktası ile tüketiciye ulaşıyor. Şirket, 32 ülkede 200’ün üzerinde satış noktasıyla hizmet veriyor. Şirket, özgün desen ve renk içerikleriyle yılda 2 kez koleksiyon hazırlıyor.

2017’yi 50 milyon TL’yi aşan ciroyla kapattıklarını belirten Turgut, yüzde 24 büyüdüklerini ve ihracat oranında da yüzde 20’lik artış yakaladıklarını kaydetti. Turgut, 2018'de de 60 milyon TL ciro hedefl ediklerini kaydetti.

‘Sektörün temel problemi markalaşamama’

Denizli’nin markalaşmada çok geri kaldığını ve uluslararası markalara üretim yapan fasoncu olmaktan öteye geçemediğini ifade eden Turgut, “Sektörün temel problemleri markalaşamama, kendini tekrar etme, inovasyona kapalılık, rekabetçilik ve çok düşük kar marjları” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir