Çözümpro’dan şarjı biten telefonlara ‘şifreli’ çözüm

Akıllı telefonların çabuk biten şarjlarına yerli çözüm geldi. 14 telefonun aynı anda şarj edilebildiği makine geliştiren Bursalı girişimci, ayrıca bilgisayar otomatı da yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ZEHRA ORUÇ 

BURSA - Acil durumlarda kurtarıcımız olan cep telefonları, gelişen teknolojiyle artık acil durumlarda ulaşılabilir olmaktan çıktı. Sosyal medya, hızlı erişilebilir internet, oyun ve daha niceleri sayesinde cihazımız ne kadar akıllı olursa olsun hızımıza yetişemeyip, şarjı bitiyor. Bursa’da 2011 yılından bu yana bilişim otomatı alanında faaliyet gösteren Çözümpro, ürettiği yerli mobil şarjmatik cihazları ile şarjı biten telefon kabusuna son veriyor. Daha çok hastane, okul, kamu alanları, kafe, terminal, AVM gibi yoğun kullanımı olan alanlarda tercih edilen mobil şarjmatik cihazlar 1 TL karşılığında her türlü modelde cep telefonunu yüzde 60 seviyesine kadar şarj edebiliyor. Çözümpro Bilişim Otomat Firma Sahibi ve Teknik Danışman Rıdvan Yıldırım, bilgisayar otomatı ve mobil şarjmatik imalatı ile 1 liraya çalışan cihazlar ürettiklerini ifade ederek, Bursa başta İstanbul ve çevre illerde de toplamda 80 mobil şarjmatik cihazının, 100 civarı da bilgisayar otomatının kullanıldığını söyledi. Cihazlarının hem kiralama hem de satışla kullanıcı firmalara verildiğini bildiren Yıldırım, “1 TL ile 50 dakika kullanılabilip, cihazda yüzde 50-60 oranında dolum yapan bu mobil cihaz, bilinenin aksine kesinlikle bataryaya güçlü şoklama yapmaz ve zarar vermez. Her cihazda 14 telefon aynı anda şarj edilebiliyor. İçerisinde her telefona uygun ayrı ayrı potansiyometresi bulunuyor. Bu sayede her telefonun kaldırabileceği ölçüde voltaj gönderiliyor. Amper yükselterek şoklama yapılmıyor” dedi. 

Telefona şifreli koruma 

Rıdvan Yıldırım, cihazın güvenilirliğini artırmaya yönelik birtakım projeler geliştirdiklerinin de bilgisini vererek, “Piyasada daha çok anahtarla kilitlenerek, telefonun şarj olmasını sağlayan cihazların, şifreli kullanılabilir tasarımlarını geliştirdik. Bu sayede anahtarın kaybolması veyahut başkası tarafından yedeklenmesi gibi riskleri ortadan kaldırıp, makinenin güvenliğini artırdık. Telefonun sahibi cihazını dolaba koyup kendine özel şifresini kaydedecek. Telefonu güvenli şekilde şarj edilebilecek. Aynı zamanda ön yüzüne bir ekran da yerleştirerek, firma reklamlarının da yapılabilmesini sağlayacağımız bu ürünü önümüzdeki aylarda piyasaya sürmeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu. 

Beklemekten sıkılana 

1 TL’ye bilgisayar Yıldırım, hastane, kamu daireleri, üniversite gibi internet ve bilgisayar gerektiren durumlarda acil çözümler sunan bir diğer ürünün de 1 TL ile çalışan bilgisayar olduğunu söyledi. Daha çok bekleme salonları gibi alanlarda tercih edilen bu ürünün de oldukça rağbet gördüğünü belirten Yıldırım, “Otogar gibi uzun süreli bekleme gerektiren mekanlarda yoğunlukta kullanılan bilgisayar otomatı üretiminde de iyi rakamlara ulaştık. Piyasada 100 civarı bu şekilde kullanılan bilgisayarımız mevcut. Talep giderek artıyor. Kullanıcı firmanın belirlediği süre zarfında kişi 1 TL’ye ister sosyal medya hesaplarını kontrol ediyor, ister özel bir dokümanı araştırıyor, e-posta gönderiyor” şeklinde konuştu. Yıldırım, Bursa Şehirlerarası Terminal’de kullanıma açtıkları bu cihazın 10 günde bin 500 kişi tarafından kullanıldığı bilgisini verdi. 

Kıbrıs’a girdi, Bulgaristan mercek altında 

"Kıbrıs’a ilk kez benim cihazım girdi" diyen Yıldırım, şunları kaydetti: "Ayrıca bu yıl Bulgaristan’ı mercek altına aldık. Bu sistem Bulgaristan’da da henüz yok. Pazar analizini tamamlayıp, gelecek yıllarda sistemi oraya da taşımak istiyorum. İhracat kapılarını Bulgaristan ile aralayacağız."

% 30 büyüme öngörüyor

Önceki yıla göre ciroda yüzde 50 büyüme kaydettiklerini söyleyen Rıdvan Yıldırım, 2016’tıda ise yüzde 30 seviyesine ulaşarak istikrarlı büyüme hedefl ediklerini söyledi. Kaliteli servis hizmeti verebilmek için ürünlerini çok yaygın lokasyonlara ulaştırmadıklarını ifade eden Yıldırım, oluşturacakları yeni bir yazılımla, her makinede biriken para hesabını tek kanaldan yürütecek bir sistem geliştireceklerini de sözlerine ekledi