DAIKIN Türkiye 2013'te yüzde 30 oranında büyüdü

DAIKIN Türkiye, 2013'te bir önceki yıla göre yüzde 30 büyüdü. DAIKIN Türkiye, bu performansla firma bünyesinde faaliyet gösterilen 160 ülke arasında en hızlı büyüyen ülke oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SAKARYA - DAIKIN Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Tuna Gülenç, "2012 yılında 2011'e oranla yüzde 60, 2013 yılında ise bir önceki yıla oranla yüzde 30 büyüme elde ettik" dedi. 

Hendek ilçesindeki fabrikada düzenlenen basın toplantısında konuşan Gülenç, Hendek'in kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, "Daikin Türkiye burada olunca biz de kendimizi Hendekli olarak görüyoruz. Üretim tesislerimizden söz ederken 'Daikin'in Hendek'teki gururu' diyoruz. Çünkü tesislerimizle gerçekten gurur duyuyoruz. Bu tesisler Daikin'in çevre konusunda duyarlılığını üretimine yansıtıyor ve günden güne büyüyen ürün gamı ile oldukça verimli çalışmalara imzasını atıyor" diye konuştu. 

Temmuz 2011 yılından bu yana "Daikin Türkiye" olarak devam ettiklerini ifade eden Gülenç, Daikin'in bir dünya devi olduğunu söyledi. 

Hendek'ten tüm dünyaya ürün satılıyor

Gülenç, Hendek'te üretilen ürünlerin sadece Türkiye'ye değil tüm dünyaya sattıklarını kaydetti. 

"Daikin Türkiye" olarak son iki yılda önemli başarılara imza attıklarını vurgulayan Gülenç, "2012 yılında 2011'e oranla yüzde 60, 2013 yılında da 2012'ye oranla yüzde 30 büyüme elde ettik. Bu  oranlar, hem ekonomi hem de sektör ortalamasının çok üstünde olduğu gibi Daikin'in bünyesinde çok yüksek oranlar" ifadesini kullandı. 

"160 ülke arasında en hızlı büyüyen ülke olduk"

Gülenç, gösterdikleri bu performansla Daikin bünyesinde faaliyet gösterilen 160 ülke arasında en hızlı büyüyen ülke olmayı başardıklarını dile getirerek, büyüme temposunu aynı şekilde sürdürmeyi planladıklarını belirtti. 

Hendek'teki üretim tesislerinde önemli başarılara imza atmaya çalıştıklarını anlatan Gülenç, Daikin Hendek fabrikasının iklimlendirme alanında Türkiye'nin en modern tesis ünvanını taşıdığını söyledi. 

Gülenç, Daikin Hendek fabrikasında üretilen ürünlerin Çin'den Avrupa'ya kadar bir çok ülkeye ihraç ettiklerini belirterek, "Kombi ihracatının yanı sıra Hendek'te ürettiğimiz klimalarımızı Avrupa'ya ihraç etmeye başladık. Hendek'te Avrupa standartlarında üretim yapılıyor ve Avrupa'ya ihracat yapabiliyoruz, Avrupa'ya satabiliyoruz. Hedefimiz, Hendek'i bölgenin iklimlendirme ve lojistik üssü yapmak" ifadesini kullandı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir