Dalaman'a en yüksek teklif YDA İnşaat'tan

Dalaman Havalimanı ihalesinde en yüksek teklifi 705 milyon euro ile dış hatlar terminalini de işleten YDA İnşaat verdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Dalaman Havalimanı iç hat işletme ihalesini YDA İnşaat kazandı. Halen havalimanının dışhatlar terminalini işleten YDA İnşaat, ihalede 705 milyon euro ile en yüksek teklifi verdi. Teknik olarak tamamlanan ihalenin bir ay içinde sonuçlandırılması bekleniyor.

İhaleye YDA İnşaat, TAV Havalimanları Holding, Limak-GMR ile Fraport -IC İçtaş teklif verdi.

İhalenin, açık artırma bölümü 350 milyon euro+KDV ile başladı. Firmaların karşılıklı artırımlarıyla geçen 24 turun ardından Limak-GMR OGG ihaleden çekildi.  

Bu arada, Komisyon Başkanı Topuz, artırma aralığını 5 milyon euroya çıkardı. 3 grup arasında devam eden açık artırmada 33. turda Fraport-IC İçtaş da ihaleden çekildiğini açıkladı.

İki firma arasında devam eden ihalede, 37. turda YDA İnşaatın 705 milyon euroluk teklifi üzerine TAV Havalimanları Holding de ihaleden çekildi.

Böylece Dalaman Havalimanı terminallerinin işletme hakkının devri ihalesinde en yüksek teklifi, 705 milyon euro+KDV ile YDA İnşaat vermiş oldu.

Şartname gereği, YDA İnşaat söz konusu bedelin yüzde 10'unu sözleşme sırasında peşin olarak, kalan bölümünü ise işletme süresince yıllık taksitler şeklinde ödeyecek.

YDA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan "180-200 milyon euro yatırım söz konusu olacak ve proje finansmanı ile yapacağız" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir