"Devlet motosikleti taşıt aracı olarak görmeli"

Motosiklette ÖTV’nin düşürülmesi gerektiğini ifade eden Kuralkan Genel Müdürü Ekrem Ata, "Devlet motosikleti taşıt aracı olarak görmeli" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA (DÜNYA) – Bajaj markalı motosikletlerin Türkiye dağıtımcısı ve Kanuni markalı motosikletlerin üreticisi olan Kuralkan’ın Genel Müdürü Ekrem Ata, motosiklette ÖTV’nin düşürülmesi gerektiğini, böylece hem yakıt, hem de trafik sorununa katkı verilmiş olacağını söyledi.

Ekrem Ata, yeni modellerinin satışa sunulması nedeniyle başlattıkları Türkiye turu kapsamında Ankara’da basın toplantısı yaptı. Bajaj markasının hobi amaçlı tercih edilen yüksek performanslı motosikletler ile scooter tipi hafif modellerin arasında yerleştiğini; taşıt kadar spor niteliği de öne çıkan, fiyat bakımından da erişilebilir modeller sunduğunu belirten Ata, Türkiye’de taşıt olarak motosiklet tercihinin henüz gerçekleşmediğini belirtti.

Motosikletlerde, 500 santimetreküp altındaki ürünlerin ÖTV’sinin düşürülmesi gerektiğini belirten Ata, böylece Türkiye’de motosikleti taşıt olarak tercih edebilecek kitlelere avantaj sağlayacağını vurguladı.

Ata, “Altı motosiklet bir araba yeri kadar yer işgal ediyor. Yakıtta da yarısından fazla tasarruf sağlıyor. İstanbul Boğaziçi köprüsünde yapılan bir çalışmada, geçen araçların yüzde 70’inin içinde tek bir kişi olduğu gözlenmişti. Motosiklet taşıt aracı olarak büyük bir yer edinebilir” diye konuştu.

Ekrem Ata, piyasaya sundukları yeni modellerin tamamının AB’nin Euro4 standartlarına uygun olduğunu, bu standartlara uyum süresinin ertelenmesine karşılık üreticinin şimdiden uyum sağladığını belirtti.