Digiturk için ihaleyle satış seçeneği masada

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) olan borçları nedeniyle Çukurova Holding'in satışa çıkardığı ve önde gelen yerel ve uluslararası medya grupları ile doğrudan görüşmeler yürüttüğü dijital medya platformu Digiturk için ihaleyle satış seçeneğinin de değerlendirildiği ve yakında yöntemle ilgili bir karar verilebileceği belirtildi.

Satış sürecine yakın bir kaynak, "Digiturk'le ilgili TMSF ile Çukurova'nın çalışmaları koordineli bir şekilde devam ediyor. Çukurova Grubu'nun doğrudan bir şirkete satışı veya ihaleyle satış seçeneği için de çalışmalar yapılıyor. Yöntemle ilgili yakın bir zamanda karar verilebilir" dedi.

Reuters'ın TMSF'den edindiği bilgiye göre, Digiturk'te hakim ortak olan Çukurova Holding'in alıcı bulma çalışması sürüyor ve henüz ihaleyle satış yöntemi üzerinde nihai karar verilmedi.

TMSF'den bir kaynak, "Sürecin uzaması durumunda ihaleyle satış seçeneği gündeme gelebilir. Şu aşamada hakim ortağın görüşmeleri devam ediyor" dedi. TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül, Türk Telekom'un, Çukurova Holding ile Providence Equity Partners'ın ortak olduğu Digiturk'ün yüzde 53 hissesini satın almak için 530 milyon dolara bağlayıcı olmayan teklif verdiğini, ancak Çukurova grubunun bu fiyata satmayı düşünmediğini Temmuz ayında açıklamıştı. Futbolda Süper Lig yayın haklarını da elinde bulunduran Digiturk'te Çukurova Holding'in yüzde 53, Providence Equity Partners fonunun ise yüzde 47 hissesi bulunuyor.

Çukurova Holding'in İnterbank protokolünden kaynaklanan borçlarını tahsil etmek amacıyla grubun medya aktiflerinin yönetimini devralan TMSF, Digiturk'ü daha yüksek bir fiyattan satabileceğini belirten Çukurova Holding'e satış için süre tanımıştı.

Konuyla ilgili bilgi sahibi olan kaynaklar, Digiturk ile Türk Telekom, Doğan Holding, Doğuş Grubu ve uluslararası medya kurumlarının potansiyel alıcı olarak ilgilendiği söylemişlerdi.