Disney ve 21st Century Fox'tan 66 milyar dolarlık anlaşma

Walt Disney'in 21st Century Fox'un bir bölümünü 66 milyar dolara satın alacağı bildirildi. Böylece Rupert Murdoch'ın medya sektöründeki yarım asırlık büyümesi sona erecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Medya dünyasında büyük değişim yaratacak anlaşma açıklandı. Walt Disney, medya devi Rupert Murdoch’a ait 21st Century Fox'un bazı varlıklarını, borç ödemesi dahil 66 milyar dolara satın alacak.

Uzun süredir devam eden ve medya dünyasında büyük heyecan yaratan görüşmeler sonunda, Disney ve 21st Century Fox'un anlaşmaya vardığı bildirildi.

Anlaşmaya göre, Disney satın alma için Fox'a 52,4 milyar dolar ödeyecek ve şirketin 13,7 milyar dolarlık borcunu da devralacak.

Anlaşma kapsamında, Twentieth Century Fox sinema ve televizyon stüdyosu, dünyanın birçok ülkesinde yayın yapan televizyon kanalları ve uluslararası operasyonlarının yeni sahibi Disney olacak.

Murdoch, Disney'deki hisselerin yüzde 5'inden azına sahip olacak

Anlaşma, 86 yaşındaki Murdoch'ın medyadaki yarım asırlık büyümesine son verecek.

Financial Times'ın haberine göre, Murdoch satış sonrasında Disney'deki hisselerin yüzde 5'inden daha azına sahip olacak.

1952'de babasından miras kalan Avustralya'da yayınlanan bir gazeteyi dünyanın en büyük medya şirketlerinden birine dönüştüren Murdoch'ın Fox'u satma kararı, iş dünyasında büyük şaşkınlık yaratmıştı. Murdoch ailesinin satışın ardından Disney'in yönetiminde de yer almayacağı belirtildi.

Medya sektörünü değiştirecek anlaşmaMedya sektörünü değiştirecek anlaşma