Doğuş Otomotiv'e İç Denetim Kalite Ödülü

Doğuş Otomotiv, Türkiye İç Denetim Enstitüsü (TIDE) tarafından ödüllendirildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye otomotiv sektöründe İç Denetim Kalite Güvence Değerlendirmesi yapan ilk firma olan Doğuş Otomotiv, bu konuda elde ettiği yüksek standart ve kalite nedeniyle Türkiye İç Denetim Enstitüsü (TIDE) tarafından 2014 İç Denetim Farkındalık Ödülü'ne layık görüldü. 

Doğuş Otomotiv'den yapılan açıklamaya göre, kurumsal yönetim çalışmalarında şeffaf ve hesap verebilir yönetim anlayışını benimseyen Doğuş Otomotiv, bu ilkeleri nedeniyle Türkiye İç Denetim Enstitüsü (TIDE) tarafından ödüllendirildi. PWC firması tarafından Doğuş Otomotiv İç Denetim Departmanı'nda yapılan incelemelerde, kurumun faaliyetlerinin, İç Denetim Enstitüsü (IIA, Institute of Internal Auditors) tarafından belirtilen en üst uygunluk derecesinde olduğu belirlendi. 

İç Denetim Kalite Güvence Değerlendirmesi yaptıran ilk şirket oldu

Doğuş Otomotiv, bu değerlendirmenin sonucunda Türkiye İç Denetim Enstitüsü (TİDE) tarafından Türkiye'de öncü kuruluşlardan biri olması nedeniyle, 2014 Yılı İç Denetim Farkındalık Ödülü'ne layık görüldü. Doğuş Otomotiv aynı zamanda otomotiv sektöründe yine bir ilke imza atarak, İç Denetim Kalite Güvence Değerlendirmesi yaptıran ilk şirket de oldu.  

Bu konularda ilginizi çekebilir