Dow ve Aksa ortak girişim kurdu

Dow ve Aksa’nın yeni ortak girişimi olan DowAksa'nın odağında enerji, ulaşım ve altyapı gibi dünyanın gelişen endüstrileri için ihtiyaç haline gelen karbon elyaf ve karbon elyaf bazlı ileri teknoloji malzemeleri olacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME


MIDLAND -  "The Dow Chemical Company firmasının tamamına sahip olduğu iştiraki Dow Europe Holding B.V. veAksa Akrilik Kimya Sanayii A.Ş., karbon elyaf, karbon elyaf bazlı ürünlerin üretimi ve dünya çapında pazarlanması konusunda çalışacak yeni bir ortak girişim DowAksa İleri Kompozit Malzemeler Sanayi Limited Şirketi  (DowAksa)  için nihai anlaşmayı imzaladı.

 Yeni ortak girişim, toplam maliyetlerin düşürülmesine yönelik çözümler geliştirecek. DowAksa, özellikle küresel çapta gelişen enerji, taşımacılık, altyapı alanlarında entegre karbon elyaf kompozit çözümlerine önem verecek.

Aksa ve Dow bu ortak girişimde yüzde 50’lik hisseye sahip olacak ve büyümesini  faaliyet gelirleri ve finansman yoluyla elde edilecek nakit akışı ile sağlayacak.

Karbon Elyaf Kompozit Endüstrisi 2022 yılında 40 Milyar Dolar Olacak

Karbon elyaf bazlı materyaller, güçlü ancak hafif yapılarıyla enerji verimliliği, hafiflik, dayanıklılık ve düşük emisyon salımının temel performans kriterleri olduğu gelişen sektörlerde kapsamlı olarak uygulanıyor. Şu anda dünyada 10 Milyar ABD Doları büyüklüğünde olduğu tahmin edilen karbon elyaf kompozit endüstrisinin, 2022 yılına kadar 40 Milyar ABD Doları’na ulaşması bekleniyor.
 

Bu konularda ilginizi çekebilir