Dow'dan yeni nesil ambalaj

Dow Chemical Company’nin (Dow), gıda ve özel ambalaj malzemeleri dönüştürücüsü olan Printpack, Inc. ve dondurulmuş tavuk markası Tyson de Mexico ile beraber dondurulmuş tavuklar için ilk polietilen bazlı dik poşeti geliştirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dow,  Meksika’da Mart 2013’ten itibaren piyasada olan geri dönüşümlü PE dik poşetin (Stand up Pouch-SUP) tanıtımını bir basın toplantısıyla gerçekleştirdi. Geri dönüşüm özelliğinin dışında, ulaştırmadan ambalajlanan ürünlerin korunmasına kadar birçok avantajı beraberinde getirene PE dik poşet, markanın korunması için de ideal çözümler sunuyor.

Dow Chemical Company’nin (Dow) Latin Amerika yüksek performanslı ambalaj ekibi, büyük bir esnek gıda ve özel ambalaj malzemeleri dönüştürücüsü olan Printpack, Inc. ve dondurulmuş tavuk pazarında bir marka sahibi olan Tyson de Mexico ile beraber dondurulmuş tavuklar için ilk polietilen bazlı dik poşeti (Stand up Pouch-SUP) rekor sürede geliştirdi. Geliştirilen bu ambalajın tanıtımı Dow Türkiye tarafından bir basın toplantısında gerçekleştirildi.

Dondurulmuş gıda ambalajlarında yırtılma, delinme direnci, düşük sıcaklık toleransı, bariyer özellikleri ve mükemmel optik gereklilikleri karşılayabilmek için tipik olarak çok malzemeli filmlerle üretilen ambalajın, birçok avantajı beraberinde getirdiğini belirten Türkiye ve Orta Asya Genel Müdürü İhsan Necipoğlu şu bilgileri verdi: “Tamamen polietilenden oluşan film yapısı, mevcut PE geri dönüşüm akışına sahip. Bu ayırt edici özellik sayesinde PE dik poşetler, evrensel olarak tanınan uluslararası geri dönüşüm sembolü taşıyarak, gıda ambalajlarının geri dönüştürülebilirliğine değer veren tüketicilere ayırt edici ve cazip bir alternatif sunuyor. Dow’ın geri dönüşümlü PE dik poşet teknolojisi, bu yeniliğe katılanları ilgilendiren sürdürülebilirlik meselelerine de hitap ederek, Printpack’e kendi sürdürülebilirlik profillerini güçlendirme potansiyeli sunuyor. Ayrıca geri dönüşümlü ambalaj olarak pazar payını artırırken, kurumsal sürdürülebilirlik hedeflerini geliştirmede Tyson de Mexico’ya yardımcı oluyor.”

“Bu ürün ile üretici olarak büyük ilerleme kaydettik”

Basın toplantısında konuşan Dow Paketleme ve Özel Plastikler Ortadoğu, Afrika ve Türkiye’den Sorumlu Satış Direktörü Sami Mainich, bu ambalajın kullanımını mümkün olduğunca yaymak istediklerini söyleyerek, “Bu bir üretici olarak kaydettiğimiz büyük bir ilerleme ve attığımız önemli bir adım” dedi.

Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Paketleme ve Özel Plastikler Yeni İş Geliştirme Direktörü Fabrice Digonnet ise, “PE dik poşet sosyal sorumluluk hedeflerimize yaklaşmamıza imkan tanıyan çok ilginç bir ürün. Kesinlikle ambalaj çözümleri portföyümüzün bir parçası olacak” ifadesini kullandı. Dow Paketleme ve Özel Plastikler Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Solution Polletilen Ürün Direktörü Ahmad Kawas da bu felsefenin altını çizerek, “Böyle bir geliştirme projesi yıllar alabilir, ancak herkesin coşkusunu ve bilgisini paylaşmasıyla başarı çok daha hızlı elde edildi ve yıllara uzayabilecek bir süreç altı aydan kısa zamanda tamamlandı. Gelecekteki projeler için bu büyük bir model” açıklamasında bulundu.