Dubai hava şovunun ilk gününde rekor sipariş

Emirates Hava Yolu, Birleşik Arap Emirlikleri’nin ticari merkezi Dubai’de dün başlayan hava şovunun ilk gününde yeni bir sipariş rekoru kırdı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DUBAI- Emirates Hava Yolu Başkanı Tim Clark Emirates, Etihad ve Katar Havayolları'ndan- toplam 573 adet Airbus ve Boeing marka uçak için 199.2 milyar dolarlık sipariş verildiğini açıkladı.

Birleşik Arap Emirlikleri’nin ticari merkezi Dubai’de yeni açılan şehrin ikinci havaalanı El Maktum Uluslararası Havaalanı bölgesine taşınan hava şovunun başlamasıyla ilk 3 saat içerisinde ilan edilen siparişlerin değeri 192.3 milyar dolara ulaştı.

Dubai hükümetine ait Emirates daha önceki yıllarda olduğu gibi en büyük siparişi vererek rekor kırdı. Emirates, Körfez’in üç büyük havayolu Emirates, Etihad ve Katar Havayolları'ndan yaklaşık 99 milyar dolar değerinde 150 adet Boeing 777X ve 50 adet dünyanın en büyük uçağı Airbus 380 siparişi verdiğini açıkladı.

 Airbus uçakları için anlaşmayı havayolu başkanı Şeyh Ahmed Bin Said El Maktum ve Airbus başkanı Fabrice Bregier imzaladı. Emirates’in filosunda halen 39 adet A380 hizmet veriyor. Emirates’e ait ucuz maliyetli havayolu flydubai ise Boeing’den 11.4 milyar dolarlık 111 adet uçak alacağını açıkladı. Gün boyu devam eden şovun öğleden sonraki kısmında ise başkent Abu Dabi merkezli Etihad Havayolları, 199 adet uçak için 67 milyar dolarlık anlaşma imzaladığını açıkladı. Bu siparişe 117 adet Airbus, 82 adet Boeing uçağın dahil olduğu kaydedildi. Yine Körfez ülkelerinden Katar’a ait Katar Havayolları 50 adet Boeing ve 13 adet Airbus olmak üzere toplam 63 uçak için 21.8 milyar dolarlık sipariş açıkladı. İki yılda bir düzenlenen ve Fransa ve İngiltere’deki hava şovlarının ardından dünyanın üçüncü büyüğü kabul edilen Dubai hava şovu, Perşembe gününe kadar devam edecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir