Eataly’i ilk beşe soktu, 3 yeni şube daha açacak

İtalyan Eataly, ilk yılda 40 milyon TL’lik ciroya ulaştı ve 27 Eataly arasında ilk beşe girdi. İkinci yıl için 60 milyon TL hedef belirlediklerini belirten Şule Zorlu Cümbüş, 3 şuba daha açacaklarını belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Zorlu Holding’in patronu Ahmet Zorlu’nun kızı Şule Zorlu Cümbüş’ün Zülfikar Bekar ile birlikte geçtiğimiz yıl Türkiye’ye getirdiği İtalyan Eataly, birinci yılını doldurdu. 8 metrekarelik alanda hem market hem de restoran hizmeti verilen Eataly İstanbul’da ilk yıl için 30 milyon TL olarak belirlenen satış hedefinin yüzde 30 üstüne çıktıklarını dile getiren Şule Zorlu Cümbüş, ikinci yıl 60 milyon TL’lik bir hedef belirledi. Cümbüş, önümüzdeki iki yıl içinde de üç şube daha açacaklarını dile getirdi. Eataly İstanbul’un Zorlu Center’daki birinci yıl dönümü nedeni ile düzenlenen toplantıda konuşan Eataly İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Şule Zorlu Cümbüş, önümüzdeki 2 yıl içerisinde yatırım hedefl eri arasında. Ankara, Bağdat Caddesi ve online satış olmak üzere üç ayrı şube açılışı planıları olduğunu söyledi. 

‘Dünyadaki en güzel Eataly’ 

Online satışı da kendine özgü prosesleri olması açısından bir şube olarak değerlendirdiklerini kaydeden Eataly İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Şule Zorlu Cümbüş, “Şubeleşmek için sistemi oturtmayı ve Türk tüketicisine iyice anlatmayı bekledik. Çok fazla talep var. Ancak her birinde aynı kalitey tutturmak istiyoruz. Şimdi artık hazırız ve harekete geçebiliriz” dedi. 

Eataly İstanbul, geçtiğimiz yıl aralık ayında 30 milyon dolarlık bir yatırım ile kapılarını açmıştı. Markanın kurucusu Oscar Farinetti'nin de dünyadaki en güzel Eataly mağazası olarak tarif ettiği şubede bir yıl içerisinde 1 milyonu aşkın kişiye hizmet verildi. Servis verilen ziyaretçilerin yüzde 65’i restoranlarda yemek yerken, yüzde 35’i ise marketten alışveriş yaptı. Şule Zorlu Cümbüş’ün verdiği bilgilere göre bir yıl içerisinde, 125 bin adet pizza, 115 bin adet porsiyon makarna ve 15 bin adet carpaccio tüketildi. 

5 bin 500 farklı ürün bulunuyor 

Eataly’de üretici, restoran ve market olarak üç farklı şapkaya sahip olduklarına dikkat çeken Şule Zorlu Cümbüş, bugüne kadar 55 ton un kullanarak ekmek, makarna ve pizza ürettiklerini, ayrıca 300 bin litre süt kullanılarak peynir ve yoğurt üretildiğini belirtti. Eataly’de 50 farklı çeşit peynir bulunduğunu anlatan Cümbüş, bunlardan 20’si İtalyan peynirleri, 17’si Türk peynirleri ve kalan 13’ünün kendi bünyelerinde unutulmaya yüz tutmuş günlük üretim yaptıkları peynirler olduğunu söyledi. Eataly İstanbul’da 7.5 ton mozarella satılmış. Eataly İstanbul’da şu an toplam 5 bin 500 adet ürün bulunuyor ve bunların yaklaşık 2 bini Türkiye’de sadece Eataly’de satılıyor. 200’e yakın tedarikçi ile çalışan markada ithal ürün oranı ise yüzde 50 civarında.

2015 hedefi 60 milyon TL ciro 

Mevcut ve hedef ciro rakamlarından da bahseden Şule Zorlu Cümbüş ciro ve metrekare olarak dünyada bulunan Eataly’ler arasında ilk 5’te yer aldıklarını, cironun yüzde 35’inin marketten, yüzde 65’inin de restoranlardan sağlandığını söyledi. Cirodaki market oranı her geçen gün artış gösterdiğine dikkat çeken Cümbüş, “2014 yılını 40 milyon TL ciro ile kapatacağız. 2015’teki ciro hedefimiz ise 60 milyon TL” dedi. Eataly bünyesinde Ocak 2015’te faaliyet geçecek okulda ise yemek meraklılarına ve kendini bu konuda geliştirmek isteyenlere, İtalyan mutfağı konusunda eğitimler verilecek, yemek atölyeleri gerçekleştirilecek. Dünyada 27 Eataly var. 14’ü İtalya, 9’u Tokyo, 2’si ABD, 1’i Dubai ve 1’i de İstanbul’da bulunuyor.